Mindenki ezt nézi most!

Pfizer: ezért nő az oltottak körében a fertőzöttek száma

Pfizer: ezért nő az oltottak körében a fertőzöttek száma

A gyógyszergyár reagált arra, mi az oka annak, hogy a 2. dózist is beadatók között miért lehet egyre több a fertőzött.

Az izraeli, brit és a Pfizer kutatók osztják meg a tapasztalataikat most pénteken a vakcina hatékonyságával kapcsolatban azt azonban már most tudni, hogy a Pfizer utal arra, hogy az USA-ba és Izraelben is nő azok körében a koronavírus-fertőzöttek száma, akiket korábban oltottak be a vakcinákkal.

Vagyis a vakcina által nyújtott védelem csökkent, ami a Pfizer szerint azért van, mert ahogy telik az idő, úgy csökken az immunválasz is. Ez az oka annak, hogy több fertőzött, és nem pedig a delta-variáns - állítja a gyógyszergyár. Ahol beadják a 3. oltást, ott kiemlekedően teljesít a Pfizer a delta-variánssal szemben is: a 60 éven felülieknek adott emlékeztető oltás 86%-ban bizonyult hatékonynak a koronavírussal való megfertőződéssel szemben, legalább egy héttel annak beadását követően. Azt azonban kiemelték, hogy a súlyos megbetegedésekkel szemben az első 2 dózis továbbra is véd.

Az FDA szerint is szükséges az emlékeztető (booster) oltás, ami megemeli a szervezet antitestjeinek számát. A gyógyszerügynökség emellett arra is kitér, hogy azt még nem látni, járhat-e emelkedett kockázattal a szívműködésre nézve egy harmadik booster oltás a Pfizerből, így ezt a kockázatot is mérlegelni kell.

A jelenlegi adatok szerint a 3. dózisban beadott Pfizer utáni 1 hónapban az antitestek szintje megháromszorozódik a 2 dózisos oltáshoz képest. A 3. dózis mellékhatásairól egyelőre nincsenek negatív tapasztalatok.

Johnson and Johnson: ennyi az esélye a vérrögökre a Janssen után - olvasson tovább

Forrás: EgészségKalauz