Ezeket látta már?

Pfizer oltásra is lehet időpontot foglalni

pfizer oltás, időpontfoglalás, vakcina, koronavírus

Rendkívüli oltási akció indult pénteken, amelynek része, hogy a kínai vakcina mellett Pfizer vakcinára is lehet időpontot foglalni.

Április 30-án, pénteken már a Pfizer vakcinájára is lehet időpontot foglalni a regisztrációs honlapon.

Olvasóink információi szerint a foglalási oldal már reggel fél 8 előtt lefagyott - vélhetően a nagy fokú érdeklődés miatt.

Az Origo írta meg, hogy az Országos Oltási Munkacsoport döntött arról, hogy a Sinopharm kínai vakcina mellett megnyílik a foglalási lehetőség a Pfizerre is, és 10 órakor már olthatnak is a vakcinával az oltópontokon. Ma este 9 óráig vannak nyitva az oltópontok. Aki ma korán kelt, az akár aznapra is tudott oltásra időpontot foglalni.

A lap értesülései szerint összesen 100 ezer vakcina érkezik az oltópontokra, és az Oltási Munkacsoport abban bízik, hogy ezeket még a pénteki napon mind fel is tudják használni.

Szerdán derült ki, hogy a kínai vakcina mellett jövő hétre már az AstraZenecára is lehet időpontot foglalni, és a vakcina rossz híre ellenére gyorsan el is fogytak az időpontok. A Pfizer oltásra való regisztrációs lehetőséget később az operatív törzs tájékoztatóján hivatalosan is bejelentették.

Hetekig nem lesz több Pfizer

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy a 16 és 18 év közöttieket is be kell oltani, amit egyelőre csak Pfizerrel vállalnak. Az ő oltásuk kezdete az érettségi után, május 10. után indul.

"Nekik kell félretenni a Pfizer vakcinákat, ma még tudunk oltani Pfizerrel, de holnaptól már nem, mert a diákjaink számára félre kell tenni, aztán legközelebb hetek múlva jut majd másoknak oltóanyag" - mondta és hozzátette, hogy más vakcinákból rengeteg van.

Olvassa el ezt is!

Forrás: 444