Ezeket látta már?

Pfizer: van, aki több száz kilométert utazott a vakcináért

pfizer vakcina hatékonyság, magas vérnyomás, cukorbetegek, oltás

Volt, aki megyéken keresztül utazott a Pfizer oltásért: Budapestről Békés megyébe.

A Telex olvasói írtak a lapnak, miszerint többen is a lakóhelyüktől távol tudtak időpontot foglalni Pfizer-vakcinára.

Azok közül, akik SMS-t kaptak, sokaknak nem jutott már időpont a lakóhelyükön, így másik városban, nem egyszer másik megyében jutottak csak időponthoz. Az egyik beszámoló szerint például budapesti lakosként Békés megyébe kellett menni a Pfizer vakcináért, míg másnak, aki áprilisban regisztrált, Dunaújvárosba tudott foglalni.

Egy testvérpár is azonnal be akart jelentkezni, miután megkapták az SMS-t, időpontot ők sem tudtak foglalni Budapestre, csak Ceglédre, az apjuknak Gödöllőre tudott. A vakcináért pedig sokaknak megéri utazni, hiszen erről az oltásról hallani a legtöbb jó hírt.

A mutánsok ellen is véd a Pfizer

A cbsnews írta meg, hogy egy Izraelben készült tanulmány szerint a Pfizer kétadagos oltása kifejezetten hatékonynak bizonyult a brit variánssal szemben - jelent meg a Lancet orvosi szaklapban.

A Pfizer 2. adagja után 7 nappal az oltás több mint 95 százalékos védelmet nyújtott a koronavírus fertőzés ellen, az elhalálozást pedig közel 97 százalékos biztonsággal akadályozta meg - ez a szám pedig tovább nőtt a 14. nap elteltével.

Arról, hogyan is működik a Pfizer, itt írtunk --> Ezért olyan hatásos az mRNS vakcina

Az immunitás nem alakul ki azonnal az első oltás után. Általánosan kb. 2 hét kell ahhoz, hogy a szervezet reagáljon az oltóanyagra és elinduljon az ellananyag-termelés. Ezalatt az idő alatt meg is lehet fertőződni a COVID-19-cel, ezért ahogy korábban írtuk, az első oltás után még figyelni kell a távolságtartásra, maszkot kell hordani stb. Szakértők világszerte egyetértenek abban, hogy 2-3 hétre van szüksége a szervezetnek az immunválasz eléréséhez.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához