Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Sinopharm: nem ad védelmet az időseknek a kínai vakcina - új magyar kutatás

kínai vakcina, sinopharm, oltás, who

Negyedik oltást javasolnak a szakemberek, ugyanis egy független magyar kutatás szerint rendkívül alacsony a kínai vakcinával oltott idős emberek védettsége.

A magyar vizsgálat során több, Sinopharmmal oltottat is vizsgáltak, és olyanokat is találtak, akiknél egyáltalán nem volt antitest - még két kínai vakcina után sem. A kutatók arra jutottak, hogy általánosságban az elmondható, hogy az idős szervezetekben rendszerint alacsony volt az antitestszám.

Sarkadi Balázs egyetemi tanár, orvos-biokémikus az Egyenes Beszéd című műsorban mondta el, hogy a kínai vakcina hamis biztonságérzetet adhatott sokaknak, ezért kezdtek bele a kutatásokba.

Hozzátette, hogy eleinte még azt gondolták a szakemberek, hogy az elölt vírust tartalmazó kínai vakcina jobban fog védeni a Covid-19 ellen, de mára kiderült, hogy ez nem így van, sőt: még adag három Sinopharm sem véd a nem rég megjelent, és gyorsan fertőző omikron ellen.

Ferenci Tamás, az Óbudai Egyetem biostatisztikusa azt is elmondta, hogy a Sinopharm gyógyszerészeti intézet alkalmazási leiratában már az elején szerepelt, hogy 60 éven felülieknél nem próbálták ki. Ettől függetlenül nem azt tartja hibának, hogy amikor nem volt más vakcina, ezzel oltották az időseket, hanem azt, hogy az alkalmazási leírásban megjelölteket nem közölték.

Olvasson tovább! Befolyásolja az oltás az anyatej mennyiségét? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához