Ezeket látta már?

A gyökérkezelt fogam miatt nyomást érzek a fejemben, mit tehetek?

fogfájás, gyökértömés, fog, fogbetegség

Nem vagyok már benne biztos, hogy ezeket a tüneteket ez a fogam okozza.

A Vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Tisztelt Orvosok!

35 éves, betegséget nem ismerve kérném segítségüket. Lassan 2 hónapja fennálló problémával fordulnék önökhöz, elkezdődött azzal, hogy fájt a bal felső 6-osom ami évekkel ezelőtt gyökérkezelve volt, fogorvoshoz fordultam, kaptam dalacint, elmúlt, majd pár hétre rá újra elkezdett fájni és feszíteni a fülemtől az állkapcsomig. Elkezdtük ezt a fogamat újra gyökérkezelni, közbe aksolint kaptam rá, már többször volt benne gyógyszeres tömés, viszont már az egész fejemben érzem ezt a nyomást, nem vagyok már benne biztos, hogy ezeket a tüneteket ez a fogam okozza, Segítsenek kérem, merre tudnék tovább menni. Köszönöm!"

Az orvos válasza:

"Kedves Kérdező! Ezeket a tüneteket a foga okozza. El kell döntenie mit szeretne a foggal: a gyökérkezelés több lépcsős folyamat, több ülésben készül el, a fájdalom vissza-visszatérhet, majd a végleges gyökértömés után el kell múljon. Amennyiben arcduzzanat, láz, szájzár, nyelési nehezítettség alakul ki, arc-állcsont-szájsebészeti ügyeleten jelentkezzen, ha pedig úgy dönt, hogy mégsem szeretné a fogat megtartani, hétfőn jelentkezzen kezelőorvosánál a teendők megbeszélése céljából (húzás általa/szájsebészet által - utóbbira körzeti fogorvos/háziorvos adhat beutalót).

Jobbulást kívánok!"

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Szájüregi rák: 4 tünet, ami rosszindulatú daganatra utalhat

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

Fogászat

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához