Ezeket látta már?

Segítség rákbeteg gyerekeknek

2012.01.15. Módosítva: 2015.11.04.

Az Egyesült Államok is segíti a rászoruló magyar rákbeteg gyermekek gyógyulását a Gyermekrák Alapítvány és két amerikai kórház között januárban létrejött együttműködési megállapodás keretében.

A New York-i Roswell Park Cancer Institute-tal és a Florida-i Health Park Medical Centerrel kötött megállapodás értelmében orvosi javaslatra, konzultációt követően, a két tagállam legnagyobb gyermekkórházaiban kezelhetik azokat a rákos gyermekeket, akiknek a nagyobb tapasztalattal rendelkező orvosok és a jobban felszerelt kórházak biztosíthatják a gyógyulást.

Segítség rákbeteg gyerekeknek

A nemzetközileg is elismert klinikák képviselői januárban írták alá az együttműködési megállapodást a Gyermekrák Alapítvánnyal - adta hírül közleményben a szervezet.

A rákos betegségekből az Egyesült Államokban a legnagyobb a gyógyulási arány, ezért kereste meg a magyar szervezet az amerikai intézményeket és dolgozta ki annak lehetőségét, hogy egy együttműködés keretében az USA-ban kezeljék azokat a rákos gyermekeket, akiknek ott nagyobb az esélyük a gyógyulásra.

"Pontosan tudjuk, hogy a gyógyuláshoz nem elég csupán a szakértelem és az orvosi eskü betartása, nagyon fontos szerepe van a pénznek. Nem mindegy, hogy modern vagy elavult műszerekkel diagnosztizálnak és gyógyítanak, van-e elegendő pénz a szükséges gyógyszerek finanszírozására, a rezidens orvosok továbbképzésére vagy a nemzetközi protokollok megvásárlására. A pénzhiány nem ritka esetben gyermekéleteket követel" - fogalmaz a közlemény.

A Gyermekrák Alapítvány 15 éve küzd a rákos gyermekek gyógyulási esélyeinek növeléséért.

Forrás: MTI