Ezeket látta már?

Demencia: ezek a füzetek segítenek megérteni a gyerekeknek a betegség természetét

Foglalkoztató füzet a demenciáról

A füzet célja a betegség megismerése, az érzékenyítés, elfogadás és a beteggel való kapcsolattartás segítése.

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány tagjai minden évben 5 egészséget népszerűsítő, a társadalom aktuális kérdéseire választ adó programot tüntet ki a 21-ek védjegyével. Az egészségügy meghatározó vezetői ezzel a védjeggyel fejezi ki szakmai elismerésüket és hívják fel a lakosság figyelmét a legégetőbb egészségügyi kérdésekre. Idén az a Győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény gondozásában megjelent demenciáról szóló családi foglalkoztató füzet is megkapta az elismerést.

Foglalkoztató füzet a demenciáról kicsiknek

2020. szeptember 21-én mutatta be az INDA (Interprofesszionális Demencia Alapprogram) a demenciáról szóló családi foglalkoztató füzeteket, amelyek kisiskolásoknak és családjuknak teszi érthetővé a betegséget, a tüneteket. A füzet célja a betegség megismerése, az érzékenyítés, elfogadás és a beteggel való kapcsolattartás segítése.

A foglalkoztató füzet igényes, csodaszépek a rajzok, a feladatok kiválóan támogatják a kitűzött célt. Fontos lenne, hogy minél többen megismerjék és használják, különösen az érintett családok. Az úttörőnek számító füzeteket Fazekas Antónia, Király Csabáné, Kokas Éva, Komjáthyné Vincze Teodóra és Szabóné Nagy Bernadett írták.

Forrás: 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány