Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Így zajlik a lézeres inkontinencia-kezelés

inkontinencia, lézeres kezelés, műtét

A kellemetlen vizeletcsepegéssel járó inkontinencia ma már egyre több nőt és egyre fiatalabb korosztályokat érint. Szerencsére ma már nem kell pelenkával élni, mutatjuk, hogyan segíthet a fájdalommentes lézeres kezelés.

A terhesség és a szülés alatt a gátizomzat rendkívüli terhelés alatt van, megnyúlik, és sajnos nem minden esetben húzódik vissza az eredeti, vagy az azt megközelítő állapotára. Emiatt az izmok nem képesek eléggé „megtartani” a húgyhólyagot, illetve a záróizmot, és ennek következménye lehet a köhögéskor, tüsszentéskor jelentkező stressz-inkontinencia.

Annak ellenére, hogy meglehetősen gyakori problémáról van szó – mely ráadásul jól is kezelhető, például lézerrel –, nagyon sokan nem mernek róla beszélni, inkább megpróbálnak együtt élni a kellemetlenségekkel: a vizeletcsepegéssel, a kellemetlen szagokkal.

Hogyan hat a lézeres inkontinencia-kezelés?

A lézeres inkontinencia-kezelés lényege, hogy minimálisan invazív eljárás a hüvelyfal és a kollagénben dús medencei szalagrendszer feszesítésével támasztja meg a hólyag alapot, és szünteti meg az inkontinenciát.

A szén-dioxid lézersugár a hüvelycsatorna szövetét a hüvelynyálkahártya károsítása nélkül, azok kihagyásával melegíti fel, ez pedig a kollagén újrarendeződésével, illetve a kollagénszintézis stimulálásával jár együtt.

Az újonnan képződő kollagén rugalmasabbá és feszesebbé teszi a medencetájék szalagrendszerét, vagyis a hólyagalap megtámasztása újra hatékony lesz, az inkontinencia megszűnik.

A kezelés nemcsak fájdalommentes (érzéstelenítésre sincs szükség), de nem jár együtt bemetszéssel, nincs vérzés és varrat, nincs szükség sem komoly előkészületekre, sem pedig hosszas lábadozásra.

Érdekli az intimlézer kezelés? Kattintson és jelentkezzen be, itt!

Hogyan zajlik a lézeres inkontinencia-kezelés?

A beavatkozás során egy aranyból készült, 90 fokban elfordított tükröt tartalmazó lézerfej melegíti fel a hámszövet alatt elhelyezkedő kötőszövetet. A megfelelő beállításokat követően a lézersugarak a tükörről felfelé, a mellső hüvelyfalra – vagyis épp a húgyhólyagalapot alátámasztó kötőszöveti rétegekre – vetülnek.

A lézert a hüvely mélyebb területei felől 3-5 milliméterenként a hüvelybemenet felé mozgatják, így a kötőszöveti sejtek a hüvely teljes hosszában kapcsolatba kerülhetnek a lézerfénnyel. A hőhatás következménye a steril gyulladás, mely "beindítja" a szervezet öngyógyító folyamatait. A hüvelyi kötőszövet kicserélődik, megerősödik, megvastagodik, vagyis jobb alátámasztást képes nyújtani a húgyhólyagnak is.

Az inkontinencia mértékétől, súlyosságától függően már az első kezelés is jelentős javulást hozhat, a kívánt eredmény eléréséhez általában 3-6 kezelés lehet szükséges.

Kíváncsi, hogyan zajlik az intimlézeres kezelés? Nézze meg videónkat!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához