A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés
Szponzorált tartalom

Tudta, hogy a hüvelyszárazság lézerrel is kezelhető?

#hüvelyszárazság #intimlézer #menopauza #hüvelyszűkítés
2019.06.14. Módosítva: 5 napja

A hüvelyszárazság nagyon gyakori probléma, mely főként a változókorban lévő hölgyeket érinti, de más életkorban is jelentkezhet. Oka, hogy megváltozik a szervezet hormonális egyensúlya. Szerencsére, intimlézeres-kezeléssel nagyszerűen kezelhető.

Hirdetés

A hüvelyszárazság nagyon sok nőt érint, általában a menopauza idején vagy az azt követő években, de bármilyen életkorban jelentkezhet. Elsődleges oka az ösztrogén nevű hormon termelődésének csökkenése. Az ösztrogén felelős többek között azért, hogy a hüvely falát borító szövetek kellően vastagok, rugalmasak és egészségesek legyenek, illetve, hogy kellő mennyiségű váladék termelődjön. Ez a váladék részben a szexuális együttlét „kényelmesebbé”, kellemesebbé tétele miatt fontos, de óvja, védi is a hüvely érzékeny területét.

Bár a változókorban lévő nőket érinti a leginkább ez a probléma, ezen kívül is lehet jó néhány olyan helyzet, melynél a kellemetlen hüvelyszárazság az egyik mellékhatás. Ezek között találhatjuk például a szülést és a szoptatást, a petefészkek műtéti eltávolítását, a daganatos betegségeket célzó kezeléseket (pl. a kemoterápiát), illetve az ösztrogénszintet csökkentő gyógyszerek szedését is, melyre például mellrák vagy endometriózis esetén lehet szükség. Gyógyszerek – például antihisztaminok vagy antidepresszánsok – mellékhatása is lehet a hüvelyszárazság.

A hüvelyszárazság tünetei között találhatjuk az irritációt, kipirosodást, fájdalmat, illetve a gyakori hüvelyi fertőzéseket, a fájdalmas szexuális együttlétet, sőt a hüvely berepedezését is.

Az intimlézeres kezelésről további információ és bejelentkezés ide kattintva érhető el:

A hüvelyszárazság kezelése

A hüvelyszárazság kezelhető például helyileg alkalmazandó síkosító krémekkel, kúpokkal, ezek azonnali enyhülést hoznak, erősíthetik a szövetek regenerálódását, szerkezetét, tápanyagellátását, de sajnos csak tüneti kezelést jelentenek, a kiváltó okot nem szüntetik meg.

Az ösztrogénpótlás is megoldás lehet, ez történhet helyileg (pl. ösztrogéntartalmú krémek segítségével), vagy szájon át szedhető tabletta formájában. Az ösztrogénpótlás azonban sok nőben ellenérzéseket válthat ki, a krémek használata bonyolult lehet.

Ezzel szemben a lézerrel végzett kezelés a hüvely eredeti működését állítja helyre, fájdalommentes eljárás, melynek során a hüvelyfal visszanyeri eredeti anatómiáját, működését, és ezáltal újra rugalmassá válik. A szén-dioxid lézersugarak egy-egy pillanatra felmelegítik a hüvely kötőszöveti rétegeit, ez pedig serkenti a kollagénképződést. Már az első beavatkozás után megszűnhetnek a hüvelyszárazsággal összefüggő kellemetlen tünetek, és jelentős mértékben csökken a szexuális együttlét alatt érzett fájdalom is.

Kíváncsi, hogyan zajlik az intimlézeres kezelés? Nézze meg videónkat!

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.