Ezeket látta már?

Hirdetés

Otthon is kezelhető a hólyaghurut (x)

Így kezeljük ki házilag a hólyaghurutot

A téli vírusfertőzések szezonjában eddig sem szívesen várakoztunk a rendelőintézetek folyosóin, az idén viszont főleg szívesebben kerülnénk el az olyan helyeket, ahol akár súlyosabb fertőzést hordozó emberekkel is egy levegőt kell szívnunk. Jó tudni: például egy felfázást akár otthon is ki tudunk kúrálni gyógynövényes gyógyszer segítségével.

Nem szükséges minden kórsággal azonnal orvoshoz szaladni

Az idei szezonban a szigorú intézkedések miatt már időpontot is egyre nehezebb szereznünk a szakrendelésekre, így érthető, hogy sokan szívesebben választják a házi gyógymódokat. Egyet viszont szögezzünk le: ha netán komolyabbra fordul a helyzet és az otthoni kezelés már nem segít, mindenképpen keressük fel az orvost!

A felfázás nem múlik el magától, segíthet viszont egy gyógynövény

A felfázás tünetei eléggé tipikusak: eleinte talán csak sűrűbben kell kijárnunk pisilni, a vizelet szaga viszont már ekkor árulkodó lehet. Ha erősebb vagy kellemetlen szagúnak érzékeljük a vizeletünket, fogjunk gyanút! Kezdjük tudatosabban figyelni a testünk jelzéseit, mert ha a vizelet ezek után „csípni” kezd, esetleg a hasunk is fájdogál már, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy felfáztunk.

Bár a betegség köznyelvi elnevezésében ott van a „fázás”, ennek ellenére a hólyaghurutot valójában baktériumfertőzés okozza, a hideg legfeljebb hajlamosíthat a kialakulására. A húgyhólyagba kerülő kórokozók rendívül gyorsan képesek szaporodni, a számuk akár 20-30 percenként megduplázódhat. Ezzel azért fontos tisztában lennünk, hogy véletlenül se várjunk a „csodára”, azaz arra, hogy majd esetleg „magától” elmúlik az a „kis” felfázás. Tehát ha csak enyhe tüneteket észlelünk, akkor se legyintsünk rá a problémára, a helyzet ugyanis hihetetlenül gyorsan rosszabbra fordulhat. Ahogyan szaporodnak a vizeletben a kórokozók, úgy válnak ugyanis egyre súlyosabbá az általuk okozott felfázásos panaszok. A folyamatos vizelési inger és a pisilés közbeni, illetve utáni csípő érzés és a fájdalom szinte az őrületbe kergeti az embert, hiszen a vizelés igazi megkönnyebbülést sem hoz, mert a „pisilni kell” érzése egy idő után már folyamatosan kínozza az érintettet.

A lényeg tehát, hogy ha észleljük a hólyaghurut akár még csak enyhe tüneteit, már akkor azonnal cselekedjünk: kezdjük meg a kezelést, azaz vegyük fel a harcot a hívatlan betolakodók ellen!

Hasznos segítségünkre lehet egy hagyományos növényi gyógyszer, az Urzinol tabletta.

Ez a patikában kapható gyógyszer a medveszőlőlevél kivonatát tartalmazza magas koncentrációban. A medveszőlőlevelet már a népi gyógyászatban is sikerrel alkalmazták a húgyúti panaszokra, és ma már tudományosan is bizonyított a gyógynövény baktériumellenes hatása. A medveszőlőlevélből főzött tea is jelenthet ugyan némi segítséget felfázás esetén, csakhogy jelentősen kevesebb hatóanyag van benne, mint amennyit tabletta formájában tudunk bevinni a szervezetbe – arról nem is szólva, hogy a medveszőlőlevél-tea íze sem igazán kellemes. Ezzel szemben az Urzinol tabletta révén kényelemesen és nagyobb mennyiségben juthatunk hozzá a gyógynövény hasznos hatóanyagához. A tabletta szedése mellett ugyanakkor elengedhetetlen a fokozott folyadékbevitel, ami naponta legalább 2-3 liternyi legyen, lehetőleg cukor- és szénsavmentes ital, pl. tiszta víz, tea, esetleg (cukrozatlan) gyümölcslé formájában.

A fokozott folyadékfogyasztás azért fontos, mert ezzel alaposan át tudjuk mosni a húgyutakat, mintegy „kiöblítve” onnét a kórokozókat. Ugyanezért ürítsük gyakran a hólyagot, azaz ne „spóroljunk” a pisiléssel, semmiképpen ne tartogassuk a vizeletet!

Legyen ott a házi patikánkban az Urzinol tabletta

A felfázás a legtöbbször váratlanul érkezik és mindig rosszkor jön. Ha szeretnénk bebiztosítani magunkat, hogy szükség esetén azonnal cselekedhessünk, akkor érdemes az Urzinol tablettát a házi patikánk állandó tagjává tennünk. Recept nélkül kapható a gyógyszerárban, sőt akár webes patikából is megrendelhetjük.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária