Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Egy nőnek negyven fölött is jár a szex! (X)

negyven_folott_is_jar_a_szex_0

Változókorban és az után nagyon sok nő mond le örökre a szexről, mert a kellemetlen hüvelyszárazság miatt nincs többé öröme a testi szerelemben. Pedig nem törvényszerű, hogy ez így legyen!

Változókor – tegyen ellene!

A klimax elviselése, "túlélése" ma már jóval könnyebb, mint akár pár évtizeddel ezelőtt volt, hiszen a modern nők sokat tehetnek azért, hogy elkerüljék a kellemetlen, változókori tüneteket. Ám erőfeszítések nélkül a klimax ugyanúgy rányomja a bélyegét a női szervezetre, akárcsak nagyanyáink idejében. A negyvenes-ötvenes éveikben járó nők testében ugyanis komoly hormonális változás zajlik ebben a változókornak is nevezett időszakban. Csökkenni kezd, majd végleg megszűnik a petefészkekben a nemihormon-termelődés, így idővel a számos élettani folyamatunkban fontos szerepet játszó női hormon, az ösztrogén is eltűnik a szervezetből. Az ösztrogén hiánya többek között a hüvely állapotát is erősen befolyásolja.

Eltűnő hormonok nyomában

Az ösztrogénszint csökkenése következtében a hüvely veszít rugalmasságából, és megtörténhet, hogy még nemi izgalom hatására sem válik kellően nedvessé. A behatolás fájdalomérzettel járhat, és akár sérülések is keletkezhetnek a hüvelyt bélelő, elvékonyodott hámrétegen. Az ilyen kellemetlen tapasztalatok miatt kezd el sok, negyvenes-ötvenes éveiben járó nő húzódozni a párjától, kerülve az intim együttlétet. Pedig a szex nemcsak a párkapcsolat, hanem testi-lelki egészségünk miatt is fontos, ezért egyáltalán nem kéne róla lemondanunk!

Adja vissza a nedvességet a hüvelyének!

A Cikatridina hüvelykúp újra megadhatja a változókorú nők számára a lehetőséget az örömteli házaséletre. Kúraszerű használatával a hüvely visszanyerheti rugalmasságát, és enyhülhet a kellemetlen hüvelyszárazság. A patikában vény nélkül kapható készítmény fő összetevője, a hialuronsav mellett nyugtató, ápoló hatásukról ismert gyógynövénykivonatokat is tartalmaz. A hialuronsav erősíti a szövetek szerkezetét, így a szövet tápanyagellátását, tónusát, rugalmasságát javítja. Belső sérülések esetén elősegíti a hüvelyt bélelő érzékeny hám mielőbbi gyógyulását, regenerálódását. Kezdetben naponta 1 kúpot kell a hüvelybe felhelyezni, lehetőleg este, lefekvés előtt. A kezelés időtartama a tünetek enyhülésétől függ. Szükség esetén akár hosszabb időn át is lehet folytatni, illetve a későbbiekben elegendő lehet a készítményt mindössze heti 2-3 alkalommal, fenntartó kezelésre használni. A Cikatridina hüvelykúp hormonmentes segítséget jelenthet nemcsak a változókorban, hanem minden egyéb élethelyzetben, amikor hüvelyszárazság alakulhat ki: például terhesség, szoptatás, hormontartalmú gyógyszerek szedése, diabétesz vagy sugárterápia idején.

Hüvelyszárazság a mindennapokban

Nemcsak a szex válhat kényelmetlenné, ha nem teszünk semmit a hüvelyszárazság ellen! A szárazságérzet a hétköznapokban is kellemetlen, feszülő-viszkető érzést okozhat, amit sokan hüvelyfertőzésnek gondolnak, és emiatt lehet, hogy félre is kezelnek. A szűnni nem akaró hüvelyi "nyavalyák" hátterében nem egy esetben a hüvelyszárazság található!

   Forrás: EgészségKalauz
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához