Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem
Szponzorált tartalom

A korral sem kell lemondani a szexről! (x)

#hüvelyszárazság #szex #klimax #Időskor
2019.04.02. Módosítva: 2019.04.02.

A klimax könnyen tönkreteheti a házaséletet, és erre akár még a legtartósabbnak gondolt kapcsolat is rámehet. Zsóka azonban rálelt egy „aprócska” segítségre, amely végül megmentette a párkapcsolatát.

Meggyötört nőiség: fájdalmas a szex!

– Zsóka vagyok, 49 éves grafikus. Két egyetemista fiam van, tavaly ősz óta mindketten külföldön tanulnak. Hiányoznak persze, a férjemmel viszont sokkal több időt töltünk kettesben azóta, hogy a gyerekek kirepültek itthonról. Utoljára talán fiatal házas korunkban volt ennyi időnk egymásra. Az érett fejjel visszakapott szabadságot egy jó darabig mégsem tudtuk önfeledten kiélvezni, mert a szex már nem működött köztünk úgy, mint régen. Pedig összeszokott páros vagyunk, a több mint húsz együtt töltött év alatt kiismertük egymás testének minden rezdülését. Mégis, az együttléteinket fájdalom kezdte kísérni. Magamat hibáztattam, mert én nem voltam elég nedves.

A klimaxszal vége a nőiségnek? Nem!

– Azon kaptam magam, hogy kezdek kitérni a férjem közeledése elől. Pedig továbbra is volt igényem az intimitásra, de a fájdalomtól jobban féltem, ezért inkább lemondtam a szexről. Pontosan tudtam, hogy a hüvelyszárazságomat a klimax okozza – ami nálam egy nőgyógyászati műtét miatt már 5 évvel ezelőtt elkezdődött – de ostoba módon elhittem, hogy a női hormonok eltűnésével többé úgysem leszek már alkalmas a testi szerelemre. Ez persze jó nagy butaság volt a részemről. A kölcsönös kielégületlenség miatt a házasságomban egyre több volt a vita, a párommal mindennapossá váltak a súrlódások, és már hetek, sőt hónapok óta nem voltunk együtt.

Segítség hüvelyszárazság ellen

– Féltem az együttléttől, de mindeközben attól is rettegtem, hogy a szexmegvonás következményeként a férjem esetleg máshol, másvalakinél fogja keresni a kielégülést, és én elveszíthetem őt. Keresni kezdtem, mi segíthetne a problémámon. Szöget ütött a fejembe, hogy ha a száraz arcbőrömet tudom hidratálni nap mint nap, ugyanúgy talán a hüvely szöveteinek nedvességét is vissza lehet pótolni valamilyen speciális készítménnyel. Így találtam rá a Cikatridina hüvelykúpra. Ennek az „aprócska” segítségnek köszönhetem, hogy végül sikerült megmentenem a párkapcsolatomat.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz Forrás: EgészségKalauz

A Cikatridina hüvelykúp egyedülálló összetételével természetes segítséget nyújt a hüvelyszárazság okozta kellemetlen tünetek legyőzéséhez. Hormonmentes készítmény, amelynek hatását klinikai vizsgálat igazolja. Ápoló hialuronsavat és jól ismert gyógynövények – körömvirág, aloe vera, teafa és ázsiai gázló (más néven tigrisfű) – kivonatát tartalmazza. Előnyös összetételének köszönhetően nemcsak az ösztrogénhiány következtében kialakuló hüvelyszárazság esetén hatásos, hanem a hüvelyszárazság valamennyi formájában, például szülés után, nőgyógyászati műtéteket követően, illetve kemo-, vagy sugár­terápia által okozott szövetkárosodás esetén. Segít ismét nedvességgel feltölteni a hüvely szöveteit, hüvelyi sérülések után pedig serkenti a szövetgyógyulást. Tartós kezelésre is alkalmas.

Zsóka ma már tudja, hogy butaság volt azt hinnie, hogy a klimaxszal a női lét véget ér. Lehet, hogy nagyanyáink korában még az volt a „normális”, ha a nők egy bizonyos kor után önként felhagytak a szexszel, és bár ezt nyilván nem illett kimondani, a kényszerű önmegtartóztatás hátterében sok esetben a hormonhiány miatt kialakuló hüvelyszárazság állhatott. A 21. században azonban egy modern, öntudatos nő már bátran félresöpri az efféle idejétmúlt tabukat és felvállalja a problémáját, hiszen ma már létezik hatásos segítség a hüvelyszárazság kezelésére.

A hüvelyszárazság okai

A hüvelyszárazság egyébként nem csak a változókorú nőknek okozhat gondokat. A hormonszint egyéb okból történő ingadozása ugyancsak kiválthatja ezt a kellemetlen tünetet, viszonylag gyakran előfordul például terhes vagy szoptatós kismamáknál. Sőt, vannak nők, akik csupán a fogamzásgátló tabletta szedése miatt szembesülnek a hüvelyszárazsággal, a hormontartalmú gyógyszer egyfajta mellékhatásaként. A hüvelyszárazság ugyanakkor kísérő tünete lehet a daganatellenes kezeléseknek (kemo-, illetve sugárterápia), de kialakulhat akár a tartós stressz, vagy egy extrém fogyókúra hatására is. A recept nélkül kapható Cikatridina hüvelykúp bármely okból kialakult hüvelyszárazság esetén nyújt hormonmentes segítséget minden nőnek, életkortól függetlenül.

Forrás: EgészségKalauz