Mindenki ezt nézi most!

Hirdetés

A felfázást a gyógynövények erejével is legyőzhetjük (x)

Megoldás lehet felfázás ellen egy gyógynövényes szer

Aki volt már valaha felfázva, jól ismeri a kínzó tüneteket, a folyamatos vizelési ingert és a pisilés közben jelentkező csípő, szúró érzést. A hólyaghurut mindig rosszkor jön és igencsak megkeserítheti a mindennapokat. A természet patikája azonban ilyenkor is segítségünkre lehet.

Nem a hidegtől fázunk fel

Tisztázzuk már az elején: a felfázást valójában nem maga a „fázás”, hanem a húgyutakba kerülő káros baktériumok okozzák. Ugyanakkor szerepet játszat a hideg is a betegség kialakulásában, hiszen az altest lehűlése miatt csökken a szervezet védekezőképessége. A hólyaghurut tényleges kiváltó oka azonban jellemzően baktériumfertőzés, amit az esetek 80 százalékában az E. Coli nevű bélbaktérium okoz. Ha a kórokozó bekerül a húgyutakba, majd sikerül feljutnia a hólyagig, a langymeleg vizeletben ideális körülményekre lel a gyors szaporodáshoz. A csíraszám akár félóránként megduplázódhat, és minél magasabb ez a szám, úgy erősödnek a kellemetlen panaszok is.

A hólyaghurut tünetei

A felfázás jól ismert tünete a szokásosnál jóval gyakrabban és hirtelen jelentkező vizelési inger. Többnyire csak kis mennyiségű vizelet távozik, ami még csak megkönnyebbülést sem okoz, vagyis az érintett szinte azonnal úgy érezheti, hogy megint pisilnie kell. A vizelet ilyenkor rossz szagú, zavaros vagy akár véres is lehet, az ürítést pedig égő, csípő érzés kíséri, illetve alhasi görcsök szintén előfordulhatnak.

Hívjuk segítségül a gyógynövényeket!

Mivel baktériumfertőzés okozza, ezért a felfázás tünetei ellen valóban „logikus” válasz az antibiotikumok bevetése. Csakhogy az antibiotikumok nem csupán a kórokozókat támadják meg, hanem a szervezet hasznos baktériumait is megtizedelhetik: károsíthatják például a bélflórát, illetve nők esetében a hüvelyflóra egészségéhez elengedhetetlen jótékony tejsavbaktériumokat. Utóbbi könnyen oda vezethet, hogy az érintett a felfázást követően rögtön hüvelygyulladással is bajlódhat.

Érdemes tehát inkább kerülni az antibiotikumok használatát, éppen ezért minél hamarabb megkezdeni a hólyaghurut kezelését. Korai stádiumban ugyanis még gyógynövényes segítséggel és bőséges folyadékfogyasztással is megszabadulhatunk a hólyagba betolakodó kórokozóktól. Fontos, hogy megakadályozzuk a káros baktériumok túlzott elszaporodását, amit vízhajtó és antibakteriális hatású gyógynövények alkalmazásával érhetünk el. Vízhajtásra alkalmas egyebek közt a nyírfalevél, a pitypanggyökér, a mezei zsurló, az aranyvesszőfű, míg például a medveszőlőlevélnek antibakteriális hatása van.

Miért jó választás a medveszőlőlevél-tartalmú gyógyszer?

Ugyan több növény is termel baktériumellenes hatású anyagot, a húgyúti fertőzések kezelésében azonban csak azok alkalmazhatók sikerrel, amelyek a vesén át kiürülő antibakteriális anyagokat tartalmaznak – ezen gyógynövények egyike a medveszőlőlevél. Teaként fogyasztva közismerten fanyar, kesernyés ízű, ezért sokan nem szívesen isszák meg, ráadásul gyomorirritációt, émelygést, hányingert, hányást is okozhat. Jó hír, hogy a gyógynövény hasznos hatóanyagát tabletta formájában is megvehetjük. Az Urzinol tabletta medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz és recept nélkül kapható a patikában.

A vény nélkül kapható, ellenőrzött és garantált minőségű Urzinol tabletta – szemben a gyógynövénnyel készült teákkal vagy egyéb étrend-kiegészítőkkel – magas koncentrációban tartalmazza a medveszőlőlevél hasznos hatóanyagát. Segít csillapítani az enyhe hólyaghurut kezdeti, hirtelen fellépő, kellemetlen tüneteit, köztük a sürgető vizelési ingert, illetve az égő érzéssel járó hólyagürítést. Fontos, hogy a felfázás első jeleinek észlelésekor megkezdjük a szedését, ami mellett a bőséges folyadékfogyasztásra is figyeljünk oda. Naponta legalább 2-3 liternyit igyunk, ami lehet víz vagy tea, és ürítsük gyakran a hólyagot, hogy minél alaposabban átmossuk a húgyutakat. Ha a panaszok mégsem enyhülnének, mindenképpen forduljunk orvoshoz.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: EgészségKalauz