Ezeket látta már?

Hirdetés

A stressz is hajlamosíthat a hüvelygombára? (x)

shutterstock 358826273

A tartós feszültség senkinek nem tesz jót: köztudott, hogy a huzamosabb ideig fennálló stressz számos betegségnek lehet a melegágya. Okozhat például depressziót, gyomorfekélyt vagy szív- és érrendszeri problémákat. Sőt, akár még hüvelygomba esetén is gyanakodhatunk a túl sok stresszre, mint hajlamosító tényezőre.

A munkahelyi „hajtás” kellemetlen következménye: a hüvelygomba

Az ingatlanmenedzser Klaudia örült, hogy a tavaszi nyitás után végre megint dolgozhatott, csakhogy hirtelen nagyon sok munka szakadt a nyakába. Egy hét szabadság ugyan neki is járt, amit a Balatonon töltött el a családjával, ám a szokásos „anyukai” teendők miatt ezalatt sem tudta kipihenni magát. A szállásukon mindennap ő főzött-mosott a két gyerekre és a férjére, de a strandon sem mert lazítani, mert úgy érezte, árgus szemekkel állandóan követnie kell a kicsik minden lépését. Sejtette persze, hogy nem lesz jó vége, ha soha nem engedi ki a gőzt, ezért kitalálta, hogy az ősszel mindenképpen lepasszolja gyerekeket a nagymamához egy hosszú hétvégére. A férjével így végre kettesben, gyerek nélkül is el tudtak utazni egy vidéki wellness-hotelbe, méghozzá teljes ellátással. A várva várt pihenést mégsem élvezhették felhőtlenül, ugyanis Klaudiánál intim probléma alakult ki. A tünetek egyértelműen a hüvelygombára utaltak: viszkető, égő érzést tapasztalt az intim tájékon, valamint darabos, sárgásfehér színű hüvelyfolyása is jelentkezett.

Klaudia ekkor már sejtette, hogy a pihenés hiánya, illetve az állandó feszültség lehetett az, ami nem maradt következmények nélkül. A szervezetében felborult a rend, emiatt alakulhatott ki nála a gombás hüvelyfertőzés. A Candida gomba ugyanis normál esetben is jelen van a hüvelyflórában, csak mindaddig nem okoz panaszt, amíg valamiért túl nem szaporodik. Klaudia esetében a túl sok stressz okozta a galibát, amitől megbomlott a hüvelyflóra érzékeny biológiai egyensúlya is.

Mivel mielőbb meg akart szabadulni a zavaró tünetektől, a hüvelygomba helyi kiegészítő kezeléséhez Klaudia a patikában recept nélkül kapható Micovag Plus hüvelykúpot hívta segítségül.

A kellemetlen tüneteket is csillapítja a Micovag Plus

A Micovag Plus hüvelykúp a hüvelygomba kiegészítő kezelésére javasolt készítmény. Bórsavat és tejsavat tartalmaz, így képes normalizálni a hüvelyi pH-értéket, kedvezőtlen feltételeket teremtve a gombák megtelepedéséhez. Fontos összetevője még a kamillából származó bizabolol, amely nyugtató hatású, így ennek köszönhetően a Micovag Plus hüvelykúp a kellemetlen viszketést és égő érzést is csillapítja.

Mi minden okozhat hüvelygombát?

Amint Klaudia története is példázza, a hüvelygombát előidézheti akár a túl sok stressz is, ám emellett hajlamosíthat rá minden olyan élethelyzet, amelynek hatására felborulhat a hüvelyflóra egyensúlya. A rizikófaktorok között szerepel például a túlsúly, az egészségtelen táplálkozás, de bizonyos betegségek (pl. diabétesz), illetve egyes gyógyszerek (pl. fogamzásgátló) szedése ugyancsak kedvezhet a gombás hüvelyfertőzés kialakulásának.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: Phytotec Hungária