Szponzorált tartalom

Azt hittem, már megint hüvelyfertőzés, de tévedtem! – Andrea őszinte vallomása

#hüvelyszárazság #klimax és változókor #szexuális zavarok
2019.04.04. Módosítva: 2019.04.04.
Azt hittem, már megint hüvelyfertőzés, de tévedtem! – Andrea őszinte vallomása

Vannak, akik hosszú ideig nem hajlandók szembesülni a változókor, avagy klimax tüneteivel. Andrea például jó ideig félrekezelte magát, mire kiderült, hogy nincs is semmiféle hüvelyfertőzése.

Hüvelyi gondok 50 fölött

Andi vagyok, 54 éves. Fiatalabb koromban volt párszor hüvelyfertőzésem, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor fordult velem elő ilyesmi. Aztán tavaly ősszel megint csak azt éreztem, hogy baj van. Folyásom ugyan nem volt, viszont viszketett, húzódott mindenem odalent. A férjem közeledését is hárítottam, hiszen nem voltam jól. Meg voltam róla győződve, hogy annyi év után újra hüvelyfertőzés alakult ki nálam. Aztán kiderült – de sajnos csak hetekkel később! –, mekkorát tévedtem...

Öngyógyítási kísérletek

Szóval, a kezdetektől fogva szilárdan hittem benne, hogy nekem csakis hüvelyfertőzésem lehet. És mert éppen láttam egy hirdetést a tévében, amiben a hüvelyi nyavalyákra hirdettek egy terméket, gondoltam, kipróbálom. Meg is vettem magamnak, és amíg használtam, valamelyest jobban is lettem tőle, ám amint befejeztem a kúrát, a korábbi szúró-viszkető érzés ugyanúgy visszatért. Lehet, hogy nem elég jó ez a szer? – gondolkodtam el, és gyorsan beszereztem egy másik, ugyanúgy agyonreklámozott csodakencét. A hatása szinte ugyanaz volt: amíg kezeltem magamat vele, nem volt szinte semmi gondom, de miután elfogyott, megint előjött minden bajom.

Fájt a szex!

Persze az uramat nem akartam a végtelenségig "éheztetni", ezért a második kúra befejeztével az egyik este beadtam a derekamat, és mégis csak összebújtunk az ágyban. Rettenetes volt! Fájdalmasabb volt, mint amikor a szüzességemet elvesztettem. Nem is tudtuk befejezni az akciót, hiszen szegény férjem, látva a szenvedésemet, szinte rögtön a behatolás után visszavonulót fújt... Legnagyobb rémületemre a hüvelyem még vérzett is!

Ennek a fele sem tréfa, gondoltam, és eldöntöttem, nem kísérletezem tovább semmiféle csodaszerrel, hanem azonnal bejelentkezem a nőgyógyászhoz.

Hirdetés Forrás: EgészségKalauz

Orvosi felvilágosítás

A nőgyógyászom szerencsére már másnap fogadott. Nagyon óvatosan nyúlt hozzám, de még így sem volt teljesen fájdalommentes a vizsgálat. Felvilágosított, hogy ez a hüvelyszárazságom miatt van így. A korombéli nőknél, akik hozzám hasonlóan bőven benne vannak a klimaxban (avagy változókorban), ez egyáltalán nem ritkaság. A hüvelyvérzésemet is az okozta, hogy közsüléskor nem voltam elég nedves, és emiatt belül megsérült az érzékeny hüvelyhám. Az orvostól azt is megtudtam, hogy nincs nekem semmiféle hüvelyi fertőzésem: azt a mindennapos, viszkető-szúró érzést odalent a hüvelyszárazság okozza. Ami nyilván enyhült valamelyest, a mindenféle "csodakencék" hatására, de hosszú távon nem ezeket kellene használnom, hanem inkább valamilyen, kifejezetten hüvelyszárazság elleni készítményt.

Forrás: EgészségKalauz