Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Hirdetés

Szexuális egészség negyvenen túl (x)

Klimax után is létezik nőiség!

A nőiség nem ér véget a klimaxszal, a legtöbb nő a változókor után is ugyanúgy igényli például a szexet. Ugyanakkor tény, hogy ebben az életkorban már többet kell tenni az intim egészségünkért.

Kopogtat a klimax?

A változókor nagyon sok nő számára komoly kihívásokat rejt. A negyvenes életévek vége felé kezdődő folyamat ugyanis nem csupán a havivérzés megszűnését jelenti. A hormonrendszer ilyenkor teljesen átalakul, és mindez a női egészségre is alaposan rányomja bélyegét. A női hormonszint csökkenése nemcsak a menzeszre van hatással, hanem számos egyéb, testi és lelki tünetet okoz, ami megkeserítheti az érintettek mindennapjait. Ismert panaszok a klimaxos hőhullámok, a fokozott izzadás, az alvászavarok, illetve a hangulatingadozás. Nem elhanyagolható változókori tünet továbbá a hüvelyszárazság.

Kiszáradó intimzóna

Ha a női szervezetben megváltozik a hormonszint, az hatással van a hüvely állapotára, nedvesedési képességére. Ha a hüvelyhám nem megfelelően hidratált, akkor a szexuális aktus nehezítetté válhat, fájdalmat okozhat akár mindkét félnek. Átmenetileg segíthetnek a helyzeten a különféle síkosító krémek, azonban ezek csak az aktus idejére enyhítenek a problémán. Sok nőnek viszont nem csupán szex közben, hanem a mindennapokban is kényelmetlenséget okoz a hüvelyben érzett száraz, feszülő-viszkető érzés. A hüvelyhám tartós hidratálásához nyújt segítséget a Cikatridina hüvelykúp

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz Patikában kapható gyógyászati segédeszköz Forrás: EgészségKalauz

A Cikatridina hüvelykúp az ápoló hialuronsav mellett több, ismert és jól bevált gyógynövény – az aloe vera, körömvirág, teafa, ázsiai gázló (más néven tigrisfű) – kivonatát tartalmazza. Ezzel az egyedi összetétellel a készítmény természetes segítség a hüvelyszárazság tüneteinek legyőzéséhez. Hormonmentes, hatását klinikai vizsgálattal is igazolták. A készítmény nemcsak az ösztrogénhiány miatt kialakuló hüvelyszárazság leküzdésére használható, hanem bármely egyéb okból kialakuló hüvelyszárazság esetén is: szülés után vagy nőgyógyászati műtéteket követően, valamint kemo- vagy sugár­terápia során fellépő szövetkárosodás esetén. A Cikatridina hüvelykúp segít nedvességgel feltölteni a hüvelyhámot, hüvelyi sérülések esetén pedig serkenti a szövetgyógyulást. Alkalmas tartós kezelésre is.

Vegyük sorra ennek a hormonmentes, recept nélkül kapható készítménynek a hasznos összetevőit, és azok jól ismert tulajdonságait:

Hialuronsav

A kozmetikumok világából talán ismerős lehet a hialuronsav, hiszen ezt a nagy vízmegkötő képességű molekulát sikerrel alkalmazzák a hidratáló krémekben. A Cikatridina hüvelykúp összetevőjeként a hüvely hámszövetét hidratálja, illetve segít megőrizni annak rugalmasságát. Támogatja a sejtosztódást, elősegíti a sérülések gyógyulását, az újrahámosodást.

Aloe vera

Az aloe vera jól ismert gyógynövény, amelynek hasznos hatóanyagai vírus-, baktérium- és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. Javítja a szövetek hajszálereiben a véráramlást, sebgyógyulást elősegítő, illetve gyulladáscsökkentő hatású.

Körömvirág

A körömvirág régóta ismert gyulladáscsökkentő, érképződést serkentő hatásáról. Elősegíti a bőr-, hám- és nyálkahártya-sérülések gyógyulását.

Tigrisfű (ázsiai gázló)

A tigrisfű kivonatát fertőtlenítő hatása miatt sebek gyógyításához, valamint kozmetikumokban, tisztálkodószerekben is gyakran alkalmazzák.

Teafa

A teafa leveléből kivont illóolaj gátolja számos baktérium, vírus és gomba növekedését, és gyulladáscsökkentő hatása is van.

            Forrás: EgészségKalauz
Forrás: EgészségKalauz