Ezeket látta már?

Hirdetés

Ez a gyógyszer feltétlenül legyen ott az úti patikánkban! (x)

Depositphotos 116978202 xl-2015

A betegség mindig rosszkor jön, és különösen kellemetlen perceket okozhat, ha az otthonunktól távol, utazás közben támad ránk valamilyen kór. Pedig egy felfázás bármikor előfordulhat, ráadásul rendkívül kínzó tünetekkel jár. Fegyverkezzen fel még indulás előtt a hólyaghurut elhárítására!

Felfázás külföldön? Már csak ez hiányzott!

– Nagyon készültem arra a külföldi konferenciára – meséli Rita. Hatalmas terveket szőttem, hogy a szabadidőmben mi mindent fogok megnézni a fény városában, Párizsban, ahol korábban még soha nem jártam. Aztán az egészből nem lett semmi, mert mikor fázzon fel az ember lánya, ha nem akkor, amikor a legkevésbé kellene… Az előadásokat nem is bírtam egyhuzamban végigülni, hiszen szinte negyedóránként szaladgáltam a mellékesbe, és végképp lemondtam arról is, hogy a szakmai programok végeztével netán városnézésre adjam a fejem. Nem elég, hogy gyakran kellett pisilnem, de a vizelet égetett, csípett, és a hasam is fájt. Jól megtanultam a leckét: azóta el nem indulok itthonról Urzinol tabletta nélkül, nemhogy külföldre, de még egy belföldi utazásra se! – mondja Rita.

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer Forrás: EgészségKalauz

Segítség hólyaghurutra a természet patikájából

Az Urzinol tabletta hagyományos növényi gyógyszer, amely a medveszőlőlevél kivonatát tartalmazza. A medveszőlőlevél olyan gyógynövény, amelyet a népi gyógyászatban már régóta sikerrel alkalmaznak a húgyúti fertőzések tünetei ellen. A gyógynövény baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatása ma már tudományosan is igazolt.

Az Urzinol tabletta a medveszőlőlevél kivonatát magas koncentrációban tartalmazza, és ha a hólyaghurut, avagy felfázás kezdeti tüneteit észlelve megkezdjük a szedését, hatásosan csillapíthatjuk a kellemetlen panaszokat. A gyógyszer szedése mellett sokat kell inni, hogy a húgyutakat alaposan átmossuk, mintegy kitessékelve onnét hívatlan „vendégeinket”, vagyis a kórokozókat.

Ha támad a hólyaghurut, azonnal cselekedjünk!

A fenti történetből pedig vonjuk le a tanulságot: bizony, érdemes helyet szorítanunk az úti patikánkban az Urzinol tablettának, amely recept nélkül beszerezhető a gyógyszertárban. Nagyon fontos ugyanis, hogy ha kell, azonnal kéznél legyen a segítség, és már az első felfázásos tünetek jelentkezésekor el tudjuk kezdeni a kezelést.

A hólyaghurut tünetei ugyanis rendkívül gyorsan képesek erősödni. Előfordulhat, hogy eleinte csak gyakrabban járunk ki pisilni, és legfeljebb egy kicsit rossz szagú a vizeletünk, aztán mindez pár órával később már szinte elviselhetetlen fájdalommal, alhasi görcsökkel is társulhat.

Ha lehet, inkább ússzuk meg az antibiotikum-szedést…

Nem érdemes tehát megvárni, hogy a hólyaghurut miatt kialakult helyzet rosszabbodjon, mert akkor könnyen lehet, hogy már csak antibiotikumos kezeléssel lehet visszafordítani a folyamatot. Pedig az antibiotikum-szedésnek számos mellékhatása ismert, hiszen ezek a gyógyszerek gyakran nemcsak a kórokozókat pusztítják el, hanem megtizedelhetik a test hasznos baktériumait is.

Károsíthatják például a bélflórát, vagy a nők esetében a hüvelyflórát, megágyazva egy későbbi nőgyógyászati probléma kialakulásának. Immár az is köztudott, hogy a túlzott antibiotikum-használattal segítjük elő az úgynevezett szuperbaktériumok kifejődését, pedig ezek a kórokozók roppant veszélyesek lehetnek, mivel a jelenleg ismert gyógyszereink javarészt hatástalanok ellenük.

Félreértés ne essék: ha az orvos előírja, az antibiotikum-kúrát végig kell csinálni, hiszen indokolt esetben természetesen szükség van ezekre a gyógyszerekre a komolyabb szövődmények elkerülése végett! Mégis, igyekezzünk lehetőleg mindent megtenni azért, hogy ne kelljen antibiotikumot szednünk. Egyrészt kerüljük azokat a helyzeteket, amikor felfázhatunk, másrészt, ha mégis megvan a baj, már a kezdeti tünetek jelentkezésekor legyen kéznél az Urzinol tabletta, mert az időben megkezdett kezeléssel elkerülhető, hogy erősebb gyógyszereket kelljen bevetni.

Ez a gyógyszer feltétlenül legyen ott az úti patikánkban! (x)
Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához