Hirdetés

Ne legyen tabu: kezeljük a hüvelyszárazságot! (x)

#hüvelyszárazság #hüvelyszárazság kezelése #hormonmentes #gyógynövény
2020.05.05.

A hüvelyszárazság problémáját a legtöbb nő még mindig a legszívesebben a szőnyeg alá söpörné. Pedig a panaszokat ajánlott mindenképpen kezelni, mert ha elhanyagoljuk, egyéb intim szövődmények alakulhatnak ki.

Miért „tabu” a hüvelyszárazság? Ne legyen az!

Míg a hüvelygombáról manapság egyre kevésbé kínos beszélni, a száraz hüvely kérdése sokak számára még mindig tabutéma. Talán amiatt szégyellik, mert a legtöbbször akkor derül rá fény, amikor a dolgok nem mennek annyira „olajozottan” az ágyban, mint korábban, mert a nő nem elég nedves. Ilyenkor az együttlét fájdalommal is jár, és ha elhanyagoljuk a problémát, hüvelyi összetapadás, rövidülés, nagyobb fokú szűkület is kialakulhat. A hüvelyszárazság a menopauzában minden második nőt érintő probléma, ám sajnálatos módon mégis csak minden negyedik-ötödik érintett hajlandó kezeltetni ezt a tünetegyüttest. Pedig a hormonhiányos időszakban nemcsak a hüvelyhám váladékképződése romlik, hanem a libidó is alábbhagy, amit tovább tetézhet a fájdalmas aktustól való félelem. A szexuális együttlétek ellehetetlenülése próbára teszi a párkapcsolatot, sőt annak végzetes válságát is okozhatja.

Nem csak a klimaxos nők „privilégiuma”

De nem csak a változókorban jelentkezhet hüvelyszárazság: a kismedencei sugárkezeléseknek, illetve a kemoterápiának szintén jellemző mellékhatása, ami kezelés nélkül akár a terápia végigvitelét is meggátolhatja. Ezekben az állapotokban amúgy is csökken az önbecsülés, a nőiesség érzése, a kezeletlen, eltitkolt hüvelyszárazság pedig csak tovább ront ezeken.

Az elhanyagolt hüvelyszárazság hosszabb távon további gondokat okoz: idővel nemcsak közösüléskor, hanem a mindennapokban is kényelmetlenséget okozhat az intim területeken tapasztalható állandó feszülő-viszkető érzés. És ez még mindig a kisebbik baj, ugyanis a kiszáradt hüvelyhám jóval védtelenebb a kórokozókkal szemben, ezért gyakrabban alakulhatnak ki hüvelyfertőzések, illetve akár hólyaghurut is. A problémát tehát semmiképpen nem szabad a szőnyeg alá söpörni!

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz Forrás: Phytotec Hungária

Patikaszer, ami segít

Érthető, ha sokan az intim síkosítóktól remélnek enyhülést, és ezek a szerek valóban megkönnyíthetik a szexuális aktust, csakhogy a hatásuk csupán átmeneti. Hosszú távon sajnos egyáltalán nem óvnak meg a hüvelyszárazság miatti fokozott fertőzésveszélytől, és a mindennapok során tapasztalható húzó, feszülő, viszkető érzést sem képesek csillapítani. A gyógyszertárakban és webpatikákban recept nélkül kapható Cikatridina hüvelykúp kúraszerű használatával azonban hosszú távon enyhíthetjük a hüvelyszárazság okozta tüneteket.

A Cikatridina hüvelykúp hormonmentes készítmény, amely a kiváló hidratálóképességű hialuronsav mellett többféle gyulladáscsökkentő és hámregeneráló hatású gyógynövény ápoló kivonatát is tartalmazza. A hialuronsav neve nem véletlenül csenghet ismerősen: minőségi arcápoló készítmények összetevőjeként nem egyszer találkozhattunk már vele. Egy rendkívül nagy vízmegkötő képességű molekuláról van szó ugyanis, amely nemcsak az arcbőrön képes kifejteni áldásos hatását, hanem az intim területeken is segít újra feltölteni nedvességgel a kiszáradt szöveteket. Elősegíti továbbá a hámosodást, valamint erősíti, táplálja a hüvelyt bélelő érzékeny hámot. A Cikatridina hüvelykúp nemcsak a szex közbeni nehézségeket enyhíti, hanem a hüvelyszárazság miatt a mindennapok során az intim tájékon jelentkező viszkető-feszülő érzés megszüntetésében is segíthet.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: Phytotec Hungária