Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Mi lehet a változókort könnyen átvészelő nők titka?

valtozokor_konnyen

Klári nem adta meg magát a hormonok játékának, mert megtette azokat a lépéseket, amiket minden klimaxba érő nőnek jogában áll megtennie a kellemetlen tünetek leküzdéséért!

Klimaxtanácsadás a munkahelyen

– Szia Klári! Kérdezhetek tőled valami nagyon személyeset? – lépett hozzám a céges büfében az értékesítésről egy kolléganő, akivel eddig csak szívélyes köszönő- és időjárás-jelentő viszonyban voltunk.

– Szia! Hogyne, tessék! – rejtettem túlzásba vitt udvariasság mögé a meglepettségemet.

– Elég kínos nekem erről beszélni, még a barátnőmmel sem szoktam kitárgyalni az ügyet – rejtélyeskedett a szalvétáját idegesen gombócba gyúrva. Kezdtem kicsit izgulni. Vajon mit akarhat? Valami értékesítési láncba, vagy piramisjátékba belerángatni? – Azt akarom megtudni – bökte ki –, hogy te hogy csinálod?

Így tette tönkre a klimax a nyaralást - kattintson tovább a részletekért!

– Mit?

– Hát, hogy klimaxolsz, de nem visel meg a dolog. Látom a megbeszéléseken, hogy elönt a víz, meg néha keresgéled a szavakat, és fejfájósan masszírozod a halántékodat, de mindig elütöd egy viccel, vagy előkapod a legyeződet, vagy tudomást sem veszel róla. Mi a titok? Amióta a változókorba értem, én szinte meghalok estére! Dögfáradt vagyok már délelőtt, feleannyi melóval sem végzek ugyanannyi idő alatt, mint eddig, hol megjön a menzeszem, hol nem, ezen szétidegesítem magam. Felszaladt rám vagy öt kiló, ami lefelé egy grammot sem mozdul, szóval, kész csődtömeg lettem.s

– Az első hőhullám a főnököm irodájában ért skype-os tárgyalás közben. Vörös lett az arcom, szapora a pulzusom, és valahogy olyan belső nyugtalanságot éreztem. Ez úgy egy-két percig tarthatott csak, de aztán elkezdett rólam dőlni a víz. Annyira "eláztam", mintha a zuhany alól léptem volna ki. Azt hitték, szívroham, már a mentőt akarták hívni. Miklós azonnal hazaküldött, irtó kínos volt.

Ferdinand Magellán, a portugál felfedező, a Csendes-óceán névadója azt mondta: "Az óceán veszélyes és az ott dúló vihar rettenetes. De ez az akadály sem elegendő ok parton maradni." Ez volt az a mondat, amit az első hőhullámos sokk után olvastam. Elgondolkodtam, és úgy döntöttem, nem vagyok hajlandó beállni a jajongók és kesergők táborába. Nem vagyok életveszélyben, nem vagyok beteg. Tűrhetően nézek ki, jó melóm van, klassz férjem, és gyerekeim. Nekiestem a szakirodalomnak, elmentem nőgyógyászhoz, egy spéci pszichoginekológushoz, és meghányva-vetve a hallottakat, módosítottam az étkezésemen, beszereztem tüneteket mérséklő gyógybogyókat, elkezdtem futni és úszni, és egy könyvklub tagja lettem.

– Hű, de irigyellek! Honnan van időd minderre?

– Lopok magamnak, mert fontos vagyok önmagamnak. És rátaláltam egy szuper csajszi változókori történetére, MeNŐpauza címmel, aminek most jelent meg MAN♂pauza címmel a folytatása. Rohanok is, hogy mielőbb végezzek és indulhassak haza olvasni! Szia, további jó munkát!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához