Ezeket látta már?

Hirdetés

Inkontinencia, a láthatatlan ellenség

Milyen típusai léteznek az inkontinenciának?

Az inkontinencia szó hallatán sokakat egyből elfog a szégyenérzet, pedig az akarattól függetlenül jelentkező vizeletvesztés többeket érint, mint gondolnánk.

Magyarországon a 35 év feletti lakosság körében minden harmadik nő tapasztalta már az inkontinencia okozta kellemetlen tüneteket, és körülbelül 500 000-en vannak, akik enyhe vagy középsúlyos vizeletvesztéssel küzdenek*. A jelenségre szerencsére létezik olyan észrevétlen megoldás is, aminek segítségével az érintettek újra magabiztos, teljes életet élhetnek.

Mitől alakulhat ki az inkontinencia?

Az akaratlan vizeletvesztést több dolog is előidézheti. Az inkontinencia leggyakoribb formája a stressz-inkontinencia, ami olyan fizikai megterhelések hatására jöhet létre, mint a köhögés, a tüsszentés, a nevetés, a sportolás vagy erőkifejtés. Késztetéses inkontinenciáról beszélhetünk, ha valamilyen hirtelen inger váltja ki a vizeletvesztést. Ennek a típusnak a kialakulásában nagy szerepet játszhat a passzív életmód és az elhízás. Nőknél szintén gyakori jelenség a szülés után jelentkező inkontinencia, amikor a záróizmok hibás működése és a hólyag normáltól eltérő rutinja együtt okozza a tüneteket. Az inkontinenciát ezen felül előidézheti még idegrendszeri károsodás is, amikor a beteg nem képes befolyásolni a hólyag működését.

Az inkontinenciát súlyossága szerint is kategorizálhatjuk: létezik enyhe, középsúlyos és súlyos vizeletvesztés.

Mi a megoldás az akaratlan vizeletvesztésre?

Bár a kiváltó ok és a súlyosság különbözik, egy dolog mégis közös a vizelettartási problémákban: létezik rájuk egyszerű, hatékony és észrevétlen megoldás! A TENA Lady termékcsaládba tartozó inkontinencia betéteket kifejezetten a nők számára, a vizelet felszívására fejlesztették ki, így minden helyzetben biztonságos megoldást kínálnak a vizelettartási problémákra.

A puha TENA Lady betétek diszkrét hármas védelmet nyújtanak mindennapi szivárgás, a kellemetlen szagok és a nedvesség ellen azáltal, hogy gyorsan magukba szívják és elvezetik a bőrről a kiszivárgott vizeletet, és magukba zárják a kellemetlen szagokat. A hagyományos női higiéniai termékekkel ellentétben a pH-semleges nedvszívó anyagok nemcsak elfedik a kellemetlen szagokat, hanem segítenek semlegesíteni is őket. Ezen felül a termékek minden összetevője bőrgyógyászatilag tesztelt, hogy azok biztonságosak és kényelmesek legyenek a bőr számára.

Amennyiben Ön is szeretné magabiztosabban élni mindennapjait, keresse fel a https://www.tena.hu/tenalady/termekek oldalt és találja meg az Önnek leginkább megfelelő terméket!

A TENA Lady termékek gyógyászati segédeszközök. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

*Egészségügyi szakmai irányelv a felnőttkorban előforduló, nem neurogén eredetű vizeletinkontinenciáról, Emberi Erőforrások Minisztériuma – Egészségügyért Felelős Államtitkárság kollegium.aeek.hu

A cikk megjelenését az Essity Hungary Kft. támogatta.

Forrás: EgészségKalauz