Ezeket látta már?

Kismamák rémálma: mit jelezhet a barna folyás?

2017.08.23. Módosítva: 2017.08.23.
terhes_folyas

A terhesség alatt semelyik kismama nem szeretne vérrel, vagy barnás hüvelyi folyással találkozni, hiszen ezek pánikot váltanak ki belőlük. Ugyanakkor a barna folyás több dolgot is jelenthet: nézzük, van-e okunk valójában a félelemre, vagy sem!

A barnás folyás sajnos nagyon sok nő számára egyáltalán nem ismeretlen jelenség. A legtöbb esetben hormonális eltérést jelez, mi jellemzően azt is jelenti, hogy a teherbe esés nehezített, vagy – ameddig a kiváltó okot nem orvosolják – lehetetlen.

A barna váladékozás a terhesség alatt is jelentkezhet. szerencsés esetben csupán arról van szó, hogy egy egészen kevés vér jelentkezik, amit a hüvely savas flórája megszínez. Ez jelentkezhet a vérbőség miatt szex után, vagy esetleg kenetvételt követően.

A rosszabb lehetőség az, hogy most is hormonális kiváltó okokkal nézünk szembe. Bár a várandósság már kialakult, a hormonháztartás megfelelően kiegyensúlyozott működése most is elengedhetetlenül fontos, hiszen ha az nem működik jól, akkor a beágyazódás elmaradhat, esetleg vetélés léphet fel.

Ha a barna váladékozás a terhesség félidején túl jelentkezik, úgy a koraszülés veszélyével nézhetünk szembe, vagyis ennél a jelenségnél mindenképpen és sürgősen orvossal kell konzultálni. A szakember valószínűleg vizsgálatra behívja a kismamát, így kizárhatja a komoly problémák lehetőségét.

Nem kell kétségbe esni, előfordulhat barna folyás is, de orvoshoz kell fordulni Nem kell kétségbe esni, előfordulhat barna folyás is, de orvoshoz kell fordulni Forrás: EgészségKalauz

Fertőzés is állhat a háttérben

A barna váladékozás kiváltó oka lehet hüvelyi fertőzés is. ez sajnos nem könnyebb helyzet, mint az előbb felsoroltak, hiszen a felszálló hüvelyi fertőzések felelősek a koraszülések és vetélések egy igen jelentős hányadáért.

Szerencsére ez ellen a kismama is tehet, méghozzá a kellő odafigyeléssel, a helyes táplálkozással, és a rendszeres mozgással. Ezekkel ugyanis jó állapotban tarthatja a testét, ami segít leküzdeni az esetleges fertőzéseket. Fontos, hogy a szervezet számára biztosítsuk azokat az anyagokat, melyekkel ez a harc könnyebb. Ezek között a cink és a réz kiemelten fontosak, hiszen a szervezetben antibakteriális hatással bírnak.

A vetélés kockázata miatt minden elváltozásra figyelni kell! Olvasson tovább!

Az immunrendszer megfelelő működéséhez kiegyensúlyozott tápanyagbevitel szükséges, ügyelve a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek meglétére is. Ez a várandósság időszakában kiemelten fontos, ez az oka, hogy a szakemberek jelentős része várandós vitamin szedését javasolja.

A készítmények között azonban mindenképpen érdemes olyat keresni, melyben a két említett anyag megtalálható, emellett pedig fontos, hogy a vitamincsalád szerves kötésekkel rendelkezzen. Így ugyanis a felszívódás akár 80%-kal is jobb lehet, így támogatva trimeszterről – trimeszterre az anyát és a babát.

Forrás: ratkotunde.hu

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához