Ezeket látta már?

Nem mindegy a várandós készítmények ásványianyag-tartalma!

A várandós vitaminok piaca elképesztően széles, ráadásul tetszetős termékekkel van tele. Hogy is ne lennének azok, hiszen mind a babák egészségét hivatottak biztosítani, no meg persze az anyukáét is. De azért lényeges különbségek is vannak köztük, így nem mindegy, melyiket is választja a kismama!

Nem csak a vitaminok kellenek!

Nem mindegy a várandós készítmények ásványianyag-tartalma!

A legtöbb készítmény abban megegyezik, hogy már a terhesség-, illetve a baba tervezésétől ajánlják a szedését, ami nem is csoda, hiszen a szervezetnek szüksége van a vitaminraktárak feltöltésére. Azonban fontos, hogy a vitaminok mellett az ásványi anyagok is elengedhetetlenek. Éppen ezért, amikor a várandós nő készítményt választ, az ásványi anyagokra is figyelnie kell. Ráadásul itt az sem mindegy, milyen formában van jelen az adott termékben az anyag.

A legtöbb gyártó az ásványi anyagok közül a karbonát formát részesíti előnyben. Ezzel alapvetően nem is lenne baj, ám kutatások bizonyították, hogy a karbonátok a szervezetben nem igazán jól szívódnak fel. Vagyis hiába visszük be a megfelelő mennyiséget, annak jelentős része nem jut el a sejtjeinkhez, hanem egyszerűen kiválasztjuk, rosszabb esetben felhalmozódik. A felszívódás szempontjából ezért szerencsésebb a glükonát, illetve a citrát formát választani, mert ezek sokkal nagyobb mértékben képesek a sejtekhez is eljutni, kifejtve ezzel a tőlük elvárt hatást. Táblázatunkban megtalálhatja néhány ismertebb készítmény nevét, és a bennük lévő anyagokat, a kötési formákkal együtt, így valamivel könnyebben válogathat majd.

Nem mindegy a várandós készítmények ásványianyag-tartalma!
Forrás: Sajtóközlemény
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához