Ezeket látta már?

Hirdetés

A menopauza megállíthatatlan? Így kezelhetjük a tüneteit hormonok nélkül! (x)

Így kezelhetjük a tüneteit hormonok nélkül!

Napjainkban a média egyik kedvenc szlogenje „az ötven az új harminc” – és való igaz, egy mai, érett korú nő jóval kevésbé adja meg magát az éveknek, mint tették azt annak idején nagyanyáink. De vajon mit kezdjünk a belső „öregedéssel”, azaz a klimaxszal?

Az idő múlásának láthatatlan jelei

A modern nő ad magára és a külsejére, kortalanul őrzi nőiességét, sőt akadnak, akik mindezért drága szépészeti műtéteket is bevállalnak. Csakhogy az „öregedés” nem csak az ügyes sebészkés által eltüntethető látható jeleket hagyja maga után. A női szervezet az idő előrehaladtával láthatatlan változásokon is átesik. Ilyen például a hormonális rendszer átalakulása: a negyvenes életévek végétől csökkenni kezd a petefészkek hormontermelése. Ezt a menstruációban tapasztalható változások is tudtunkra adják, elvégre emiatt a havi vérzés is rendszertelenebbé válik.

Az egyik legfontosabb női nemi hormon, az ösztrogén fogyatkozása nyomán sokaknál jelennek meg a közismert „klimaxos” tünetek, köztük hőhullámok, fáradékonyság, alvászavarok, hangulati ingadozások. Az egyre gyakrabban kimaradozó menstruáció idővel teljesen megszűnik, vagyis bekövetkezik a menopauza, amivel lezárul a női lét termékeny időszaka.

Mit kezdjünk a klimaxos tünetekkel, ha nem akarunk hormonokat szedni?

A hormonális változás több éven át zajlik, és hiába természetes folyamat, a változókori tünetek sok nőt meglehetősen rosszul érintenek. A kellemetlenségeket ugyan a női hormonok fogyatkozása okozza, a nehézségek „elhárítására” mégsem feltétlenül a hormonpótlás a legcélszerűbb válasz. Egyrészt a hormonterápia nem mindenkinek javasolt. Akinek a családjában előfordult emlőrák, esetleg trombózis, annak általában nem is szokták javasolni a hormonkezelést, mert fokozhatja ezen betegségek kialakulásának kockázatát. Másrészt egyre többen eleve kerülnék a hormonok szedését, így a klimaxos tüneteik csillapítására is szívesebben választanak gyengédebb, természetesebb módszert, például gyógynövényeket.

Gyógynövényes gyógyszer a testnek és a léleknek

A Remifemin Plus növényi gyógyszer kétféle, a változókorban különösen hasznos gyógynövényt tartalmaz: Cimicifugát (magyarul poloskavész), illetve orbáncfüvet.

A Cimicifugát már az észak-amerikai indiánok is alkalmazták a „női bajokra”, és a gyógynövény speciális kivonatával végzett vizsgálatok napjainkra tudományosan is igazolták, hogy az képes hatásosan enyhíteni a változókori testi panaszokat, köztük a hőhullámokat és a fokozott izzadást.

A változókori lelki nehézségekre jelenthet gyógyírt a gyógyszer másik hasznos összetevője, az orbáncfűkivonat. Az orbáncfű már az ókorban is ismert volt hangulatjavító hatásáról, jótékony hatóanyaga ugyanis támogatja az agysejtek harmonikus működését, így segít úrrá lenni a változókori hangulatingadozásokon, sőt még az alvásra is jó hatással van.

A poloskavészt és orbáncfüvet egyaránt tartalmazó Remifemin Plus tabletta teljesen hormonmentes. Recept nélkül kapható a gyógyszertárban.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához