Ezeket látta már?

„Menő” tanácsadás menopauzában – egy kicsit másképp

2018.08.15. Módosítva: 2018.08.23.
tanacsadas_menopauzaban_0

SZPONZORÁLT TARTALOMA MeNŐpauza nőregény a klimaxszal küzdő Niko szórakoztató története. Aki elolvasta, szívesen kér tanácsot a főhősnőtől. Zsike is hozzá fordult változókori panaszaival. A kapott válasz hasznára válik minden nőnek!

Kedves Niko!

Változókorban sok nő tanácstalan Változókorban sok nő tanácstalan Forrás: EgészségKalauz

Olvastam a MeNŐpauzát, ezért fordulok hozzád tanácsért. Hozzád hasonlóan nekem is egy lányom és egy fiam van, az ön- és közveszélyes kamaszkorban. Szeretjük egymást a párommal, sok mindent megbeszélünk, de persze vannak titkaink is egymás előtt, pont úgy, mint nálatok. Az új titok, hogy pár hete beléptem a változókorba és még nem barátkoztam meg vele. Mit tanácsolnál nekem?

Válaszodat várom és köszönöm,

Zsike

Levelet írtam a lányomnak, hogy felkészítsem a jövőre Változókorban sok nő tanácstalan Forrás: EgészségKalauz

None

hirdetés

Kedves Zsike!

Köszönöm a bizalmadat!

Elsőként állíts fel sorrendet magadnak, ki, illetve mi a legfontosabb most az életedben, és ki/mi lesz húsz év múlva. Aki-ami benne marad, azokra koncentrálj! Szükség van az erődre, ne pazarold felesleges tettekre, eseményekre, időt és energiát rabló emberekre.

Egy dolog van, amit soha nem pótolhatsz: az idő. Csak annak ajándékozz belőle, aki megérdemli!

A másik fontos dolog: ne illesd negatív kifejezésekkel a változókort! Küldj pozitív üzeneteket magadnak! Ha másképp nem megy, vidám, színes post-itekre írj fel minden napra egy rövid motiváló mondatot, és ragasztgasd fel a lakásban! Amit nyaktól felfelé kigondolsz, az fog teljesülni nyaktól lefelé. Ilyen egyszerűen hat a szellem és a lélek a testre. Én például kitaláltam a MeNŐpauza szót, mert miért is ne lehetne "menő" a saját változásom? Csak rajtad múlik, azzá teszed-e!

Mit tehet egy változókorú nő, ha mondjuk egy komolyzenei koncert alatt tör rá a hőhullám? Tudjon meg többet róla, katt tovább!

Utána gondold végig, hogy most, amikor a tested próbál kibékülni a természettel és lassan visszakapja a szabadságát, hogyan tudnád a legjobban támogatni ebben.

Biztosan már többször elhatároztad, hogy egészségesebben étkezel, többet mozogsz, talán már azt is elfogadtad, hogy igenis szükség van az én-idő kialakítására. Ne gondolj nagy dolgokra! Kelj fel negyed órával előbb, és igyál meg csendben egy teát, közben nézz ki az ablakon, akárhol laksz is! Keress a tájban valami szépséget, és kapaszkodj abba a szépbe egész napon át! Vagy hallgass számodra kedves zenét egyedül a kádban, vagy ülj be egy moziba hazafelé, találkozz a barátnőddel, vagy csak hívd fel őt telefonon és csacsogj vele! Várd ezeket az én-időket, legyen ajándék önmagadnak! Ezeknek a dolgoknak az az üzenete, hogy szereted magadat. Aki szereti önmagát, könnyebben elfogadja a változásait is; gondolj csak a gyerekeidre! Attól, hogy felnőnek, mások lesznek testben, még nem fogod őket kevésbé szeretni.

Menj el sportolni, vagy csak fuss egy kört a közeli parkban, ha teheted, utazz el üdülni valahova!

Végig fertőzésre gyanakodott Andrea - tévesen! Változókorban sok nő tanácstalan Forrás: EgészségKalauz

None

hirdetés

Látod? Ezek csak kiragadott példák, de igazából azt mutatják, hogy minden problémára van megoldás, csak más szemüvegen át kell nézni őket. Hát válts szemüveget, lehet az akárrózsaszínű is, és éld meg örömmel a változást, hiszen úgysem tehetsz ellene semmit, csak azt, hogy kimaxolod a klimaxot!

Egyébként, csak hogy teljesen megnyugtassalak, elárulom, hogy a férfiak is klimaxolnak, hiszen náluk is bekövetkezik a tesztoszteron hormon csökkenése. Olvasd el a MAN♂pauzában, hogy a férjem mekkora marhaságokat csinált! Majdnem ráment a házasságunk ugyanúgy, mint az én meNŐpauzámra! (Képzeld, elirigyelte tőlem a könyvet, és ő is megírta a saját pasiklimaxos történetét, Aranyosi Péter ajánlásával. Szívből ajánlom a te párodnak is!)

Menopauza, változókor: ha segítségre van szüksége, nézze meg videónkat!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához