Mindenki ezt nézi most!

Hirdetés

Gondtalan nyaralás 40 fölött: így védhetjük ki a klimaxos hőhullámokat! (x)

Élvezhetjük a nyarat a változókorban is

A változókor, avagy klimax kellemetlenségeket okozhat így nyáron, amikor talán a legnehezebb elviselni a hőhullámokat. Mutatjuk, mi segíthet!

Így teszi tönkre a nyarat a klimax

Ki ne szeretné a meleget és a ragyogó napsütést, ám a nők hozzáállása a nyári verőfényhez a negyvenes életéveik derekán túl igencsak megváltozhat. Akire már rátörte az ajtót a klimax, annak a hormonhiányos állapot miatt kialakuló jellegzetes változókori tünetek pokollá tehetik a hétköznapjait. A leggyakoribb és talán legkellemetlenebb klimaxos panasz a hőhullám, valamint a fokozott izzadásra való hajlam. Ezek miatt sokan a legszívesebben az egész nyarat egy légkondicionált helyiségbe zárva töltenék. Vakációzni sem a „melegebb égtájak” felé indulnak, inkább választják úti célként a hűvösebb hegyvidéket, vagy fizetnek be egy skandináv körútra a kontinens enyhébb időjárással kecsegtető északibb területére. Sőt akadnak, akik egyenesen elhalasztják a nyaralást, és majd csak a nyár elmúltával vesznek ki szabadságot, amikor a hőmérséklet már sokkal elviselhetőbb a számukra – nem véletlenül szokás a napfényes őszt a „vénasszonyok nyarának” is nevezni!

Megadni magunkat a hormonok játékának? Nem érdemes!

A klimaxos tüneteket az okozza, hogy a változókorban csökkenni kezd, majd végül megszűnik a női hormonok termelődése a petefészkekben. Emiatt válik rendszertelenné, illetve marad el idővel végleg a menstruáció. A csökkenő hormonszint ráadásul változatos testi és lelki panaszokat is okoz. A hőhullámok és az izzadás mellett gyakori még az alvászavar, a fáradékonyság, a feledékenység, illetve a hangulatingadozás, amikor az ember egyik percben még nevet, a másikban már sír. A változókorú nőkre nem egyszer jellemző, hogy képesek akár a legkisebb vélt vagy valós sérelem miatt felkapni a vizet, összeveszni a szeretteikkel, esetleg magukra haragítani a szűkebb környezetüket.

Értető, ha egy klimaxos nő szívesebben tölti a nyarat a négy fal között a légkondiban, csakhogy ezzel nem tett az égvilágon semmit a változókori tünetei ellen – legfeljebb „kellemesebb” körülmények között szenvedhet tőlük. Ezzel szemben akinek fontos a jólléte, az nem adja meg magát a hormonok játékának, hanem csakazértis felveszi a kesztyűt, és hajlandó aktívan tenni a klimax okozta panaszok ellen!

Klimax régen és most: a mai nők szerencsésebbek!

Nagyanyáinknak még nem volt sok választásuk, ők kénytelenek voltak összeszorított foggal kivárni, hogy leteljen az a pár esztendő, amíg a klimax sanyargatja őket. A mai modern nőnek viszont számos lehetősége van arra, hogy igenis uralja ezt az időszakot, és a lehető legteljesebb életet élje változókorúként is. Sokan a hormonpótlásban látják a kiutat, ugyanakkor a hormonterápia nem mindenkinek ajánlott. Sőt, manapság egyre többen keresnek szelídebb módszereket a klimaxos tüneteik csillapítására, és bíznak inkább a gyógynövények erejében.

Hormonpótlás nélkül is enyhíthetjük a változókori panaszokat

A Remifemin Plus növényi gyógyszer hormonmentes készítmény. A Cimicifuga (magyarul poloskavész) és az orbáncfű gyógynövények kivonatának kombinációját tartalmazza, és a változókori testi tünetek (mint a hőhullámok és az izzadás) mellett javítja a hangulatot és az alvásminőséget is.

Az egyedülálló poloskavész-kivonatot magas koncentrációban tartalmazó Remifemin Plus tabletta igazoltan biztonságos és hatásos hormonmentes segítség a klimax idején. A poloskavészt egyébként már az észak-amerikai indiánok is szívesen alkalmazták „női bajokra”.

A Remifemin Plus tabletta másik összetevője, az orbáncfű a lelki gondokon segít úrrá lenni, és az alvásra is jó hatással van. Az orbáncfüvet már az ókori görögök is használták melankólia, vagyis búskomorság ellen, a népi gyógyászatban pedig hangulatjavító hatása miatt a „lélek napsugarának” nevezték ezt a hasznos gyógynövényt. Ma már tudományosan igazolt, hogy az orbáncfűben rejlő növényi hatóanyagok elősegítik az agysejtek harmonikus működését, aminek révén kiegyensúlyozottabbakká, nyugodtabbakká válhatunk.

A változókori panaszok enyhítésére javallott hormonmentes Remifemin Plus recept nélkül kapható a gyógyszertárakban, illetve megrendelhető webes patikákból is.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária