Ezeket látta már?

Hirdetés

Segít-e a Candida diéta? Mi lehet hatásos a hüvelygomba ellen? (x)

Nagyon sokan kipróbálják az Amerikából származó Candida-diétát, és a speciális étrend segítségével próbálnak megszabadulni a visszatérő hüvelygombától. A Candida-diéta tudományos megalapozottsága azonban ingatag lábakon áll…

A diéta nem elég a hüvelygomba legyőzéséhez!

Manapság szinte nincs is olyan nő, aki ilyen vagy olyan okok miatt ne diétázna. Vagy azért sanyargatjuk magunkat, hogy a testsúlyunkat csökkentsük, vagy egészségügyi okokból táplálkozunk speciális étrend szerint.

A tudományos alapokon nyugvó diéták mintájára találták ki Amerikában a Candida-diétát, amely hamar népszerűvé vált, így sokak számára ismert étkezési rendszer. Ennek a diétának az a lényege, hogy tilt bizonyos élelmiszercsoportokat, és azt ígéri, hogy ezáltal segít megszabadítani a hüvelygombától. A Candida-diéta tudományos megalapozottsága azonban ingatag lábakon áll.

Ez az oka annak, hogy nem hatásos a Candida-diéta

A Candida-diéta megalkotói abból a feltételezésből indultak ki, mely szerint a gombák a vércukorból „táplálkoznak”. Azt gondolták, hogy ha az étrendből kiveszik a vércukorszint gyors emelkedését okozó élelmiszereket, akkor meg lehet akadályozni a hüvelygomba kialakulását.

Ez az elmélet azonban nem állja meg a helyét, mert a hüvelygomba nem a vérben él, és nem is a vérből táplálkozik, ezért a szaporodását nem befolyásolják a vércukorszintet emelő ételek.

A Candida elpusztítása amúgy is értelmetlen cél, mert ezek az élesztőgombák normál esetben is jelen vannak szervezetünkben, és egészen addig nem okoznak semmilyen panaszt, amíg valamilyen okból túl nem szaporodnak. A Candida azonban nem az étkezésünk miatt szaporodik el, hanem általában akkor, amikor az immunrendszerünk valamilyen okból legyengül.

Honnan tudjuk, hogy hüvelygombánk van?

A hüvelygomba kellemetlen tünetei könnyedén felismerhetők. A statisztikák szerint négyből három nő az élete során legalább egyszer megtapasztalja az égő, viszkető érzést a szeméremtájon és a hüvelyben, valamint az ezzel együtt járó sárgás vagy fehér színű, szemcsés állagú hüvelyfolyást. Az intim testrész gyulladása és kipirosodása ugyancsak jellemző. Ám a hüvelygombától aligha diétával fogunk megszabadulni!

Hogyan kezeljük hatékonyan a hüvelygombát?

A célzott terápiát bízzuk nőgyógyászunkra, de kiegészítő kezelésként segítségünkre lehet a recept nélkül kapható Micovag Plus hüvelykúp.

A Micovag Plus optimalizálja a hüvelyi pH-t és ezáltal kedvezőtlen feltételeket teremt a gombák szaporodásának, illetve a kellemetlen viszketést és égő érzést is csillapítja. A Micovag Plus hüvelykúp speciális összetételű: a benne lévő bórsav és a tejsav a hüvely savas kémhatásának visszaállításával segíti a hüvelyflórát alkotó mikroorganizmusok egyensúlyának megteremtését, ami ily módon képes a gombák szaporodását gátolni. A kamillából származó, nyugtató hatású bizabolol pedig az égő érzést csillapítja.

KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához