Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Tesztelje magát, és védje ki az őszi felfázást! (x)

2016.10.24. Módosítva: 2018.10.30.
felfazas_hugyholyag_gyulladas_kezelese

A hólyaghurut mindig rosszkor jön, és az őszi, hideg, hűvös időben könnyebben is támad. Hát még, ha valaki egyenesen hajlamos a felfázásra! Most ön is tesztelheti, veszélyezteti-e ez a betegség!

Hólyaghurut, felfázás?

A hólyaghurutot közvetlenül nem a hideg okozza, az csak ideális körülményeket teremt a kialakulásához. Hűvös időben, netán hideg felületen való ücsörgést követően könnyebben kialakul, ezért hívjuk a köznyelvben "felfázásnak" is ezt a betegséget. A fertőzést valójában baktériumok okozzák, amelyek "rosszkor, rossz helyen" jelennek meg – hólyaghurut esetén történetesen a húgyhólyagban. A betegségért a leggyakrabban a bélrendszerben, vagy a hüvelyben fellelhető E.coli baktérium a felelős. Olyankor okoz bajt, ha valamely úton-módon bekerül a húgycsőbe, és onnan sikerül felvándorolnia a hólyagig, ahol ha megtelepszik, gyulladást, hólyaghurutot okoz. A szervezet jó esetben ellenáll egy-egy ilyen támadásnak, így gyakran észre sem vesszük a húgyúti rendszerbe betolakodó kórokozókat, mert egyszerűen kipisiljük őket, mielőtt galibát okoznának. Ám ha mindeközben hideg van, és a testünk, pláne az altestünk is lehűl, ez a körülmény gyengítheti a szervezet természetes védekezőképességét. Hideg időben ezért vagyunk fokozottan érzékenyek nemcsak a megfázásra, hanem a felfázásra, azaz a húgyúti fertőzésekre is.

Ha hirtelen támad a hólyaghurut

Az egyszeri, hirtelen fellépő hólyaghurut tüneteit kezelhetjük az Urzinol tablettával, amely egy hagyományos növényi gyógyszer az akut, szövődményektől mentes felfázásra. Hatóanyaga a húgyutak megbetegedéseire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonata, amely gyulladáscsökkentő, antibakteriális és enyhe vizelethajtó hatású anyagokat tartalmaz. Ezáltal enyhíti a hólyaghurut kezdeti, kellemetlen tüneteit.

Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer, medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer, medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz Forrás: EgészségKalauz

Visszatérő hólyaghurut?

Előfordul, hogy valakit fél év alatt kétszer, esetleg egy éven belül háromszor is "megtalál" a hólyaghurut. Nekik tanácsos fokozottan odafigyelniük a betegség megelőzésére, azaz lehetőleg kiküszöbölni bizonyos, felfázásra hajlamosító tényezőket.

Ide kattintva tesztelheti, Önt is érinti-e a visszatérő hólyaghurut!

Jóllehet, ön nem tartozik ugyan a veszélyeztetettek közé, attól még érdemes megfogadnia az alábbi tanácsokat, hogy elkerülje a felfázást avagy hólyaghurutot.

  • Kerülje az olyan helyzeteket, ahol lehűlhet az alsóteste: ne üljön pl. hideg kőre, hideg felületekre, illetve ügylejen az öltözködésre!
  • Fogyasszon sok folyadékot, igyon meg legalább 2 liternyit naponta!
  • Mérsékelje a cukorbevitelt: a hólyagfertőzésért nagyon gyakran az E.coli baktérium a felelős, amely "szereti" a cukrot: ne etessük tehát!
  • Fokozottan ügyeljen az intimhigiéniára, de azért túlzásba se vigye!
  • Szexuális aktus után minél előbb ürítse ki a hólyagot!
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához