Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Forró vízzel kínozta a barátnője a férfit, de vele maradt, mert félt, hogy megöli

kiégés, depresszió, férfi, D-vitamin

Egy bántalmazott férfi megrázó története.

Alex Skeel élettársa volt az első nő, akit kényszerítő és irányító magatartásért börtönbe zártak az Egyesült Királyságban. Megrázó vallomás következik.

Kínzás forró vízzel

"Soha nem fogom elfelejteni a pillanatot, amikor a barátnőm, Jordan először forró vizet öntött rám. Bedfordshire-i közös otthonunk egyik szobájának sarkába szorított, kezében pedig egy forró vízzel teli vízforraló volt. Három éve voltunk együtt.

Még mindig látom, ahogy az első apró vízcsepp a bőrömre hullott. Minden lelassult. A bőröm megalvadt. A fájdalom olyan volt, amilyet még soha nem tapasztaltam. Könyörögtem neki, hogy engedjen be egy hideg vízzel teli kádba - ez volt az egyetlen dolog, ami eszembe jutott, hogy csillapítsam a fájdalmat. Engedte. Aztán közölte velem, hogy ki kell jönnöm - vagy megint elölről kezdi az egészet.

Ha elkezdtem nyögni, hogy fáj, azt mondta: "Akkor menj vissza a kádba". Aztán pontosan ugyanazt csinálta, és rávett, hogy szálljak ki. Minden az elme játékáról szólt nála. Az életem minden területét irányítani akarta. " - mondta Alex.

Megdöbbentően sokakat érint a probléma

Az angliai és walesi bűnügyi felmérések legfrissebb adatai szerint a 2018 márciusával végződő évben a becslések szerint kétmillió 16-59 év közötti felnőtt tapasztalt családon belüli erőszakot az elmúlt évben - ennek a számnak több mint egyharmada a becslések szerint férfi volt.

Becslések szerint továbbá minden ötödik tinédzsert bántalmazott fizikailag a barátnője vagy a barátja. És ez sokkal több férfival történik, mint amennyiről a legtöbben tudnak. Az angliai és walesi rendőrség 2017-ben közel 150 000, férfiakkal szembeni családon belüli erőszakos esetet regisztrált - ez több mint kétszerese a 2012-ben bejelentett esetek számának. Egy jótékonysági szervezet szerint Angliában a családon belüli erőszakkal kapcsolatos menedékhelyek kevesebb mint 1%-át osztják ki férfiaknak.

Elszigetelés a családtól, barátoktól

Jordan Worth és Alex 2012-ben egy főiskolán találkoztak.

"Nagyon jól teljesített az iskolában, és kapott egy helyet a Hertfordshire-i Egyetemen, ahol képzőművészetet tanulhatott. Tanár akart lenni. Az első hónapokban minden rendben volt. Nagyon jól éreztük magunkat együtt, és normális dolgokat csináltunk, például filmeket néztünk és sétáltunk együtt. Aztán pár hónap elteltével néhány furcsa dolog történt. Akkoriban ez csak figyelemfelkeltő viselkedésnek tűnt. Anyám és apám fizette, hogy elmenjünk Londonba, és megnézhessük az Oroszlánkirályt. A kirándulás alatt Jordan egyszerűen eltűnt. Egy darabig mindannyian kerestük, majd jóval később a recepción találtuk meg, ahol röhögött. Kicsit furcsa volt az egész. Utólag azt gondolom, így akarta elérni, hogy pánikba essek, és aggódjak érte.

Nemsokára Jordan teljesen elszigetelt a barátaimtól és a családomtól. Nem engedte, hogy találkozzak velük. Még a Facebook-fiókomat is átvette - ez a családon belüli erőszak klasszikus taktikája. Nem volt senki, akihez fordulhattam volna. Elkezdte megtagadni tőlem az ételt, amelynek következtében sokat fogytam. Amikor azt mondta nekem: "nem tetszik a szürke szín", vagy "nem tetszik az a cipő", azt gondoltam: "Oké, nem fogom felvenni", mert le akartam nyűgözni. De valójában ő formált engem olyanná, amilyenné akart.

Már két közös gyerekünk volt, és én csak reménykedtem, hogy valami megváltozik. A gyerekeink még csecsemők voltak, de természetesen láthatták, mi történik. Bár közvetlenül nem bántotta őket, mindig attól féltem, hogy ha elmegyek, ők lesznek a következő célpont. Így hát maradtam. Persze voltak igazán jó pillanatok Jordannel - olyan pillanatok, amikor boldognak éreztem magam, amikor nevettünk, és jól éreztük magunkat együtt. Nem volt mindig rémálom. És én tényleg meg akartam próbálni, hogy működjön a kapcsolatunk. Végül is szerettem őt." - mondta Alex.

Ütés üveggel, kalapáccsal és késelés

"Később a lelki bántalmazást tettlegesség is követte. Jordan azzal vádolt, hogy más lányokkal beszélgetek, üzengetek, ami teljesen valótlan volt. Folyton azt hajtogatta, hogy üzeneteket kapott másoktól, de sokkal később rájöttem, hogy ezeket csak kitalálta. Aztán megvárta, amíg elalszom, és fejbe vágott az üveggel. Azt kérdezte: "Mire gondolsz?"

Egy idő után eljutott arra a pontra, hogy már nem fájt. Annyira hozzászoktam a fájdalomhoz, hogy már nem is éreztem. Így aztán a következő szintre emelte a fájdalmat, és talált egy rosszabb módot arra, hogy fájdalmat okozzon nekem. Az üveg után egy kalapács következett. Azután bármivel megütött, amit csak talált.

Egyszer ez egy laptop töltő volt. A vezetéket a csuklója köré tekerte, de egy kicsit lazán, és a fémdugó végét úgy a fejemhez vágta, hogy elkezdett ömleni a vér. Kértem, hogy segítsen, de Jordan felsétált a lépcsőn, és azt mondta: "Miért nem mész és halsz meg? Senki sem törődik veled."

Végül Jordan késekkel kezdett el bántani. Megvágott engem. Egyszer épphogy elhibázta a csuklómon lévő fő artériát. Azután már csak forró víz volt. Harmadfokú égési sérüléseim voltak. Amikor hozzászoktam a fájdalomhoz, ő egy szinttel feljebb lépett. A forró víz utáni szint szerintem a halál lett volna.

Persze féltem Jordantól és attól, hogy mit fog csinálni. Úgy éreztem, ha bármit is mondtam volna, megölt volna. A szomszédok néhányszor hívták a rendőrséget, amikor kiabálást hallottak, én pedig mentegetőztem Jordan miatt, és hazudtam. Nem volt szép, de azért tettem, hogy megmentsem az életemet.

Az egésznek 2018-ban lett vége, amikor egy rendőr átjött a házba, hogy nyomon kövesse az előző látogatását, és kihallgatott. Kiderült a szörnyű igazság. A sérüléseim ekkor már olyan súlyosak voltak, és a sok fogyás után olyan sovány voltam. Addig a pontig mindent tagadtam. De nem tudtam tovább folytatni.

Ezen a ponton avatkozott be a rendőrség

Ha a rendőrség nem avatkozik be abban a pillanatban, már a földön feküdnék. Ehhez kétség sem férhet. Elég szerencsés voltam - azt mondom, szerencsés -, hogy annyi sérülésem volt, és a bizonyítékok nagyon erősek voltak, így mindent összekötöttek, ami segített őt lecsukni.

Jordan szerintem mindezt puszta féltékenységből tette. Nagyon közel álltam a családomhoz, barátaimhoz, ő pedig eltávolította őket az életemből. Elvette mindenemet, amim valaha is volt. Emlékszem, egyszer azt mondta nekem: "Tönkre akarom tenni az életed.

Jordan még akkor sem sajnálta a történteket, amikor a rendőrség eljött, hogy kihallgassa. Szerintem jobban érdekelte, hogy elkapják, mint az, hogy mit tett velem. Azt hiszem, bűnösnek vallotta magát a bíróságon, hogy enyhébb büntetést kapjon.

Nem tudom, hogy Jordan hogyan igazolta ezt a fajta viselkedést saját maga előtt. Szerintem azok az emberek, akik családon belüli erőszakot követnek el, azért teszik, mert jól szórakoznak rajta. Olyan, mint egy drog, egy függőség. És minél többet csinálják, annál inkább azt hiszik, hogy megúszhatják - és ez egyre rosszabb és rosszabb és rosszabb lesz. Megkapják, amit igazán, igazán akarnak. A teljes irányítást.

Újrakezdés az ítélet után

Hallottam a férfiak családon belüli erőszakáról, mielőtt találkoztam Jordannel. Tudtam, hogy mit csinál. Tudtam, hogy ez nagyon, nagyon rossz. De nem tudtam, mit tegyek. Szó szerint semmim sem volt. És nyilvánvalóan volt két közös gyerekünk. Csak reménykedtem, hogy vége lesz. Ha egyszer kevesebbet kaptam, az már egy nagyszerű nap volt. Ilyen egyszerű volt.

Jordant 2018 áprilisában hét és fél év börtönbüntetésre ítélték. Beismerte, hogy intim kapcsolatban irányító vagy kényszerítő magatartást tanúsított, szándékos testi sértést és súlyos testi sértést okozott. Miután megszületett az ítélet, nagy megkönnyebbülést éreztem - hatalmas teher esett le a vállamról. Amint megtudtam, hogy úton van a börtönbe, öt év után először bírtam úgy a vállam fölé nézni, hogy nem aggódtam. A gyerekek nem igazán tudják, mi történt. Sok információt, a bírósági dokumentumokat stb. megtartottam nekik, hogy majd ha nagyobbak lesznek, el tudják olvasni.

Jordan volt az első nő az Egyesült Királyságban, aki börtönbe került kényszerítő és irányító magatartásért. Ez azt mutatja, hogy ezt komolyan veszik. Sok megbélyegzés akadályozza a férfiakat abban, hogy beszéljenek, és a rendőrség gyakran nem veszi komolyan a férfiak elleni erőszakot. A férfiak gyakran kimaradnak a családon belüli erőszakkal kapcsolatos kampányokból. Ez nem helyes. Mi köze van ehhez a nemnek?

Nem vagyok olyan hülye, hogy azt higgyem, mindenki olyan lesz, mint Jordan. De most nem állok készen egy újabb kapcsolatra. Csak élvezni akarom az életet, és a jövőben szeretnék egy menedékhelyet nyitni a bántalmazott férfiaknak." - tette hozzá vallomásában a férfi.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: BBC
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához