Ezeket látta már?

Magyar siker: egyedülálló műtét Szegeden!

Egyedülálló műtétet hajtottak végre a Szegedi Tudományegyetem gyermek- és szívsebészei a közelmúltban, egy kétéves kislányból operáltak ki egy fél hasát elfoglaló vesedaganatot - írta pénteken a Délmagyarország.

A veséből kiinduló, rendkívül agresszív tumort, amely a vénákon keresztül benőtte a szívet is, Miskolcon fedezték föl, miután a kislányt édesanyja jelentéktelennek látszó tünetek, enyhe hasfájás, fáradékonyság miatt orvoshoz vitte - áll a napilap cikkében.

Magyar siker: egyedülálló műtét Szegeden!

Az országban két helyen, Budapesten és Szegeden foglalkoznak gyermekszívműtéttel. A kislányt egy szombat reggelen, hóesésben vitte mentőhelikopter Szegedre, ahol kiderült, hogy a gyorsan terjedő daganat miatt életmentő műtétre van szükség.

A gyermek- és szívsebészekből álló műtéti team másnap hatórás műtét során a kislány testéből egy tízszer tíz centiméteres daganatot távolított el. Hasonló tumort felnőtt betegnél is csupán két-három alkalommal láttak a szegedi szakemberek, gyereknél pedig még nem fordult elő ilyen az országban.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához