Ezeket látta már?

Bevörösödött, viszkető szem? Szemhéjgyulladás? Van rá megoldásunk!

2015.06.16. Módosítva: 2015.11.04.

Szemünk viszketése, a szemhéj duzzanata, vörössége, az ezzel járó furcsa idegentest-érzés igen kellemetlen lehet a mindennapokban. A szem bevörösödik, könnyezik és igen érzékennyé válik az élesebb fényre. Mi okozhatja szemünk és a szemhéj ilyen tüneteit, panaszait, van-e megoldás az időnként kínzó problémára?

A szemhéj gyulladása, orvosi nevén blepharitis, a szemhéj vörösségével, megvastagodásával jár. Ritkábban pikkelyek, esetleg fekélyek is kialakulhatnak a szemhéjon. Oka lehet bakteriális fertőzés, az arc- és fejbőr seborreás gyulladása, vagy pl. a rózsahimlő egyik tüneteként is megjelenhet. A gyulladt szemhéj megduzzad, emiatt idegentest-érzésünk van, a szempillák egy része is kihullhat. A szemhéj gyulladása esetleg varasodással gyógyulhat, és a leeső var további sebet hagyhat maga után.

Bevörösödött, viszkető szem? Szemhéjgyulladás? Van rá megoldásunk!

A szemhéj gyulladása általában azonban nem súlyos és ártalmas, inkább esztétikai szempontból lehet zavaró, és kellemetlen jelenség. Jellemző módon kiújulhat, így gondosan kell kezelni, és rendszeresen tisztán tartani.

A szem egyik legérzékenyebb és legfontosabb érzékszervünk. Az információ több mint 30%-át szemünkön, látásunkon keresztül szerezzük be. A pislogás ritkulása komoly probléma lehet. A könnyfilm nem pótlódik kellő ütemben, és nem oszlik el egyenletesen. A szemszárazságot, a szem kifáradását a szervezetünk fokozott könnytermeléssel próbálja megakadályozni.

Szelíd gyógymódot ajánlunk a tünetek csökkentésére: az Oculoheel®

A bevörösödött, könnyező szemre, a szúró viszkető érzésre vagy éppen a fényre túl érzékennyé vált szem tüneteinek csökkentésére természetes gyógyír az Oculoheel® egyadagos oldatos szemcsepp, melynek alkalmazásakor csak ritkán lehet mellékhatások megjelenésére számítani.

Az Oculoheel® homeopátiás kombinációs gyógyszerkészítmény, amely a homeopátiás hagyománynak megfelelően alkalmazható a szem irritációval és a szemhéjgyulladással járó megbetegedéseiben a tünetek csökkentésére. A szemcsepp praktikus, gazdaságos, egyadagos csomagolásban kapható. Tartósítószert nem tartalmaz, így kontaktlencsét viselőknek is ajánlott.

Az Oculoheel® egyadagos oldatos szemcsepp négy különböző növényi hatóanyagot tartalmaz, amelyek együttesen enyhítik a viszketést, a szúró, égő érzést és a fényérzékenységet. Hatóanyagai között van az Euphrasia officinalis, azaz a közönséges szemvidítófű, amely többek között a könnyezésre és a fényérzékenységre is hat. A Cochlearia officinalis (torma) a traumás szemgyulladás, erős könnyezés miatt fontos. A homályos látás, a könnyezés és a pupillaszűkület ellen hat a Pilocarpus (Jaborandi), azaz a jaborandi cserje, míg az Echinacea, a keskenylevelű kasvirág a gennyes gyulladásokra javallott. Az Oculoheel® egyadagos oldatos szemcsepp tehát olyan szerekből tevődik össze, amelyek egymás gyógyszerképeit kiegészítik.

Fontos tudni, hogy az Oculoheel® szemcseppet csak a jóváhagyott javallatokra szabad alkalmazni! Éppen ezért a homeopátiás gyógyszerek tartós alkalmazásakor a területet jól ismerő orvos tanácsát érdemes megfontolni. Már csak azért is fontos a szakértővel konzultálnunk, mert a szereket nem szükséges az indokoltnál hosszabb ideig alkalmazni. Szintén jól jönnek az orvosi tanácsok a használat kezdetén, amikor előfordulhat, hogy a fennálló tünetek átmenetileg erősödnek.

Az Oculoheel® recept nélkül kapható a gyógyszertárakban. (X)

Hirdetés

Dr. Peithner Budapest Kft., Budapest, 1117, Nádorliget u. 8. E épület Fsz. 1.

Tel: (1) 431-8954, Fax: (1) 431-8953.

www.heel.hu

P-089-oculoheel-hirdetés-2015-jun

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Sajtóközlemény
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához