A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Miért hárítanak a férfiak, ha együttlétre kerül sor?

#élet #merevedési zavar #szexuális egészség #szexuális zavarok
2011.09.07. Módosítva: 2015.11.04.

A férfiaknak is fáj néha a fejük. Miért gyártanak kifogásokat a férfiak, ha együttlétre kerül sor?

Hirdetés

Felmérések szerint a magyarok a leghevesebb szeretők közé tartoznak Európában, és a párok hetente többször is ágyba bújnak. Ez alapján azt gondolnánk, hogy elégedettek lehetünk a szexuális életünkkel, de valóban ilyen jó lenne a helyzet?

A nyár a nagy szerelmek és a flörtök időszaka. A szabadság alatt ráadásul mindenki sokkal nyugodtabb, kipihentebb, és jelentősen több időt tölt a párjával, mint a rohanó hétköznapokon. Ilyenkor az összebújásra is több lehetőség nyílik, nincs helye a kifogásnak! Mégis, a férfiak is sokszor hivatkoznak fejfájásra, ha a tettek mezejére kellene lépni. Vajon miért?

Az egyik legnagyobb társkereső portál, kíváncsi volt, hogy a magyarok mennyire tartják jónak a szexuális életüket, ezért közel 1000 fő regisztrált tag bevonásával végzett kutatást: arról kérdezte őket, hogy mennyire elégedettek, fordultak-e már elő problémák az ágyban, és meg tudták-e ezt beszélni a partnerükkel.

Az eredmények - bár nemzetközi viszonylatban nem mondhatók rossznak - sajnos nem a korábbi pozitív hangulatot tükrözik. Hogy miért? Vannak, akik a szeretkezések számával, vannak, akik azok minőségével nincsenek kibékülve.

A kérdőívet kitöltő 30 és 50 év közötti férfiak 25 százaléka azt vallotta, hogy hetente akár 4-szer vagy többször is szeretkezik, ha párkapcsolatban él. A válaszadók 41 százaléka egy héten 2-3 alkalommal bújik össze partnerével, míg 17-17 százalék csak egyszer, vagy még ritkábban.

Arra a kérdésre azonban, hogy hány alakalommal szeretkeznének, ha rajtuk múlna, már 64 százalékuk azt felelte, több mint heti négyszer. A férfiak 32 százaléka beérné heti 2-3 alkalommal is, míg 4 százalékuk heti eggyel, vagy akár kevesebbel is.

Miért hárítanak a férfiak?

A legmeglepőbb azonban, hogy a kifogások tekintetében milyen találékonyak az erősebbik nem képviselői: bár általában az a kép él, hogy a nők keresnek kibúvót a szeretkezés alól, sokszor a férfiaknak sem fűlik a foga az együttléthez, és a legkülönbözőbb okokkal hárítanak. A leggyakrabban fáradtságra, fejfájásra, stresszre hivatkoznak, ha inkább az alvást, vagy az éppen kezdődő izgalmasnak ígérkező meccset választanák a szeretkezés helyett.

De sajnos, a kutatásból kiderült, egy sokkal prózaibb ok miatt is előfordulhat, hogy a férfiak elutasítják párjuk közeledését: a kudarctól való félelem. Az eredmények ugyanis azt mutatják, minden ötödik férfinál előfordult már merevedési zavar. Mégis, a párok mintegy harmada egyáltalán nem beszél az ágyban felmerülő problémákról, mert még saját maguknak és párjuknak is szégyellik bevallani, ha valami nem működik.

Mostantól nem lehet több kifogás!

Ma már mindenki számára van elérhető megoldás, akár lelki, akár szervi eredetű a probléma, mégis, a felmérésben megkérdezett érintettek csupán 24 százaléka élt a lehetőséggel, és próbált ki valamilyen potencianövelőt, ráadásul felük az internetről rendelte, ami rengeteg veszélyt rejt!

Arra a kérdésre, hogy miért nem próbálták ki a gyógyszeres kezelést, a legtöbben azt válaszolták, nem érezték szükségét, vagy, mert macerásnak tartották, hogy elmenjenek az orvoshoz, és beszéljenek előtte egy ilyen kínos problémáról, de a termékek magas ára is sokakat eltántorított.

A válaszadók 46 százaléka azonban kipróbálná, ha kevesebbet kellene fizetni érte. Most itt a lehetőség, mert ezek a gyógyszerek nyáron jelentősen olcsóbbak lettek, így sokkal szélesebb réteg számára lett elérhető a kezelés. Kevesen tudják, hogy minden orvos felírhatja a potencianövelőt, így aki a háziorvosa előtt jobban megnyílik, annak nem kell az urológust sem meglátogatnia. Azonban, ha tartósan fennáll a probléma, mindenképp szakorvoshoz kell fordulni!

Forrás: Napidoktor
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.