Mindenki ezt nézi most!

Ha szívbeteg, nem mindegy, milyen gyógyszert szed megfázásra!

szivbeteg_gyogyszer_

Szívbetegen rizikós megfázni. Íme pár hasznos tanács és tipp az egészségi kockázatok csökkentéséhez: ezeket a vény nélküli gyógyszereket kerülje el!

Akár az egyszerű nátha is súlyos egészségi gondokat okozhat annak, aki szívbeteg.

Szívbetegség esetén jobban figyeljünk magunkra

Bár maga a megfázásért felelős vírus alapvetően nem veszélyes, de az esetleges szövődmények megnehezíthetik az oxigénbevitelt. Ennek pedig az a következménye, hogy a szívnek keményebben kell dolgoznia, hiszen csak így láthatja el a testet megfelelő mennyiségű, oxigénben gazdag vérrel. Akinek tehát szívproblémái vannak, annak még nagyobb figyelmet kell fordítania a megelőzésre.

Így ügyelnie kell a fokozott higiéniára (például gyakori kézmosásra), immunerősítésre (többek között vitaminpótlással, rendszeres mozgással lehetőleg a friss levegőn, elegendő pihenéssel), valamint a súlyosabb légúti fertőzések ellen védő oltások beadatására. Utóbbiak között az influenzavírus és a pneumococcus baktérium okozta tüdőgyulladás is szerepeljen.

Szívbeteg? Nem mindegy, milyen gyógyszert használ!

Amennyiben a megfázás tünetei mindezek ellenére jelentkeznek, a kezelés során szintén körültekintőnek kell lenni. Kerülni kell például azokat a nyálkahártya-lohasztó (dekongesztáns) tartalmú szereket, amelyek ugyan gyorsan hatnak, s hosszú időre megkönnyítik a légzést, de nagyobb mennyiségben a vérnyomást károsan befolyásolhatják. Emiatt használatukkal kapcsolatban a hipertóniásoknak is tanácsos kezelőorvosukkal konzultálni.

Oxigénhiányos agyhoz vezethet a magas vérnyomás - kattintson tovább!

A keringési betegségben szenvedőkre tehát általánosan igaz, hogy mielőtt meghűlés elleni készítményeket vesznek, kérjék ki a gyógyszerész vagy orvosuk tanácsát. Tájékoztassák a szakembereket arról is, milyen gyógyszereket szednek, hogy azok hatóanyagai nem ütköznek-e például a köhögés vagy a nátha ellen kiválasztott szerekével.

Forrás: EgészségKalauz