A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Fehér foltok

#egészség
2009.10.08. Módosítva: 2015.11.04.

Gyakori jelenség a bőrön. Bár nem súlyos, néhány embernél csúnya és zavaró lehet.

Hirdetés

A fehér foltok tünetei

Szétszórt, helyenként térképszerűen összefolyó fehér foltok a bőrön, melyek korábban enyhén hámló, barnás foltok voltak.Izzadás után viszkethet.Visszatérésre hajlamos.

A fehér foltok kiváltó okai

A bőr fertőzését a Pityrosporum orbiculare nevű gomba okozza. Az emberek több mint 90 %-ánál a bőrőn sarjadzó formában jelen van a gomba, de fertőzést csak néhányban okoz, ha fonalas formába alakul át.Főleg erősen izzadó egyéneknél fordul elő.

Mit tehet Ön fehér foltok esetén

Alkalmazzon gombaellenes krémet, kenőcsöt, vagy oldatot!Menjen orvoshoz, ha bizonytalan a kórismében, vagy ha a gombaellenes készítmény 2/4 hétig tartó használata után sincs javulás!

Mit tehet az orvos fehér foltok esetén

Megerősíti a kórismét és kizárja azoknak a betegségeknek a lehetőségét, amelyek szintén festékhiányt okoznak, mint a lepra, vagy a pigmenthiány betegség (Vitiligo).Gombaellenes krémet, kenőcsöt, vagy oldatot ajánl.Gombaellenes tablettát ír fel, ha súlyos, kiterjedt fertőzésről van szó.

A fehér foltok megelőzése

A kezelést a napozás megkezdése előtt el kell kezdeni.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.