A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Szemölcs

#egészség
2009.10.08. Módosítva: 2015.11.04.

A szemölcs a bőr fertőzés miatt létrejövő kinövése. A szemölcs nem komoly betegség, de csúnya és zavaró lehet.

Hirdetés

A szemölcs tünetei

Különböző méretűek lehetnek. Karfiolszerűen nőnek, rücskös a felszínük és a test bármely részén előfordulhatnak. A talpon megjelenők nyomás, rálépés, ill. járkálás esetén fájhatnak.

A szemölcs esetleges komplikációi

Tovaterjedés a szomszédos bőrterületen, ujjakon, könyökökön, térdeken, külső nemi szerveken és a bőr bármely más részén.

A szemölcs kiváltó okai

A bőr vírusfertőzése (Verruca-vírus), amely a bőrsejteket gyors szaporodásra készteti. A szemölcsök közvetlen érintkezés útján terjednek, és néha hajlamosak az eltávolítás utáni kiújulásra.

Mit tehet Ön szemölcs esetén

Szemölcs elleni krémet vagy ecsetelőt kell alkalmazni.Ledörzsölés horzsakővel az orvos utasításai alapján.Mutassuk meg orvosnak, ha a fenti eljárások kudarcot vallanak!

Mit tehet az orvos szemölcs esetén

A szemölcsöt többféle módon távolíthatja el. Szóba jöhet a fagyasztás, a lemaratás savval, a diatermiás kezelés, a lézeres eltávolítás vagy a sebészi kimetszés.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.