Eddig nem tudták pontosan, hol és hogyan indul el a bonyolult immunfolyamat, de most a kutatók végre azonosították, hol kezdődnek a gluténreakciók.
Az allergiák, így az ételallergia is, bármely életkorban kialakulhatnak, egy új kutatás szerint felnőtt nőknél gyakrabban, mint férfiaknál. De vajon mi lehet ennek az oka és honnan tudhatjuk, hogy valóban allergiás reakciót mutatunk valamely élelmiszerre?
A hagyományos gluténmentes snackeknél több rostot és fehérjét tartalmaz az a növényi alapú gluténmentes keksz, melyet a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke fejlesztett ki.
A gyomirtóval kezelt takarmány és a vegyszermaradványokat tartalmazó élelmiszerek közvetlen hatással vannak a bélrendszerünkre és immunrendszerünkre is.
Az autoimmun pajzsmirigybetegség gyakran karöltve jár a gluténérzékenységgel. Mi ennek az oka, és mit lehet ellene tenni?
Tudja meg, miért is korog a hasa.
Sokkal több, mint egy "divatbetegség".
A fejlett országokban minden 100. ember érintett, és évente tízmilliókat költünk a kezelésére és a gluténmentes termékekre. De miért is válik ez a betegség egyre gyakoribbá, és mit mutatnak a statisztikák?