Tápanyagban gazdag gluténmentes kekszet alkottak meg a Semmelweis kutatói

Tápanyagban gazdag gluténmentes kekszet alkottak meg a Semmelweis kutatói

A hagyományos gluténmentes snackeknél több rostot és fehérjét tartalmaz az a növényi alapú gluténmentes keksz, melyet a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke fejlesztett ki.

Gyomirtószer a tányérunkon: ezért lehet egyre több a glutén-és laktózérzékeny ember

Gyomirtószer a tányérunkon: ezért lehet egyre több a glutén-és laktózérzékeny ember

A gyomirtóval kezelt takarmány és a vegyszermaradványokat tartalmazó élelmiszerek közvetlen hatással vannak a bélrendszerünkre és immunrendszerünkre is.

Pajzsmirigyzavar és gluténérzékenység: ezért fordulhat elő a kettő együtt gyakran

Pajzsmirigyzavar és gluténérzékenység: ezért fordulhat elő a kettő együtt gyakran

Az autoimmun pajzsmirigybetegség gyakran karöltve jár a gluténérzékenységgel. Mi ennek az oka, és mit lehet ellene tenni?

Miért korog hangosan a hasam? Nem csak az éhség okozhatja

Miért korog hangosan a hasam? Nem csak az éhség okozhatja

Tudja meg, miért is korog a hasa.

Egyre több magyar ember életét keseríti meg ez a rejtélyes betegség

Egyre több magyar ember életét keseríti meg ez a rejtélyes betegség

Sokkal több, mint egy "divatbetegség".

Cöliákia: egyre többen érintettek, rengeteget költünk rá évente

Cöliákia: egyre többen érintettek, rengeteget költünk rá évente

A fejlett országokban minden 100. ember érintett, és évente tízmilliókat költünk a kezelésére és a gluténmentes termékekre. De miért is válik ez a betegség egyre gyakoribbá, és mit mutatnak a statisztikák?