Friss koronavírus hírek ma

Covidos kontakt volt az egyik vásárló az IKEA-ban, le akarták zárni az áruházat

ikea, sanghaj, zero covid, karantén

A vásárlók kétségbeesetten menekültek ki az áruházból. Videó!

A vevők szinte kitörtek a Sanghaj Xuhui kerületében található IKEA-ból, miután az üzemeltetők és a hatóságok megpróbálták karantén alá venni az üzletet. Az egyik vásárlóról ugyanis kiderült, hogy kapcsolatba került egy koronavírus-fertőzöttel, és ezért a hatóságok úgy döntöttek, az egész épületet lezárják - írja a BBC alapján a 444.hu.

A videókon látszik, hogy az őrök be akarják zárni az ajtókat, de a tömeg nem engedi, és ahogy tudnak az emberek, menekülnek az üzletből.

Sanghaj az év elején két hónapig volt karanténban. Azóta a 20 milliós város az ország szigorú zéró covid stratégiájának megfelelően gyors lezárásokat rendelt el azokon a területeken, ahol pozitív eseteket vagy azok közeli kontaktjait észlelték.

A sanhaji IKEA áruház hirtelen bezárását azért rendelték el, mert egy, a tibeti Lhászából Sanghajba visszatért hatéves kisfiúnak pozitív lett a tesztje, neki az egyik közeli kontaktja járt az áruházban - közölte Zhao Dandan, a sanghaji egészségügyi bizottság igazgatóhelyettese. Hozzátette, hogy azoknak, akik az üzletben jártak, két napig karanténban kell maradniuk, majd öt napig egészségügyi megfigyelés alatt kell állniuk.

Vasárnapra a Shanghai Daily szerint a tünetmentes hatéves fiú közel 400 szoros kontaktját sikerült felkutatni. Az IKEA ügyfélszolgálata vasárnap közölte, hogy az áruház a covid-korlátozás miatt zárva volt.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: BBC