Élelmiszer
NKFH: ha ilyen márkájú olívaolajat vett, ne használja, mert hamis!
Mivel az érintett termékek országosan jelen vannak piacokon, kis- és nagykereskedelmi egységekben, az NKFH a kormányhivatalok élelmiszerlánc-felügyeleti főosztályainak bevonásával kiemelt ellenőrzéseket rendelt el minden ilyen megnevezésű termékre.
Hogyan kerül ásványolaj az élelmiszereinkbe?
Az élelmiszerek az előállításuk során érintkezésbe kerülhetnek és szennyeződhetnek a betakarításhoz és szállításhoz használt gépek üzemanyagával, különböző kipufogógázokkal, kenőolajokkal.
Legnépszerűbb
-
Hírek
A kedvezményes árban érintett termékek listáját pénteken tették közzé a Magyar Közlönyben - az egészséges életmódot élők pénztárcája is fellélegezhet.
-
Hírek
Mivel az érintett termékek országosan jelen vannak piacokon, kis- és nagykereskedelmi egységekben, az NKFH a kormányhivatalok élelmiszerlánc-felügyeleti főosztályainak bevonásával kiemelt ellenőrzéseket rendelt el minden ilyen megnevezésű termékre.
Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente – Íme 4 tipp, hogy elkerülje
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a háztartásokban keletkező felesleg nem csak gazdasági, de komoly környezeti terhet is ró a bolygóra.
Üdítőkben és gabonapelyhekben használt adalékanyagokat találtak veszélyesnek
A veszélyesnek ítélt adalékanyagokat tiltanak be az USA-ban.
Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH a Spar és az Auchan ellen
A két kiskereskedelmi cég központjában előzetes értesítés nélküli helyszíni kutatást tartottak a GVH munkatársai és adatokat foglaltak le.
NKFH-NAV: közös akciót szerveztek az élelmiszerhamisítási ellen
A cél az élelmiszerlánc biztonságának növelése, a hamisított vagy nem megfelelő minőségű élelmiszerek felkutatása és a forgalomból kivonása, valamint az európai és nemzeti jogszabályok betartásának ellenőrzése volt.
Hőhullámok, ingerlékenység és izzadás a menopauza alatt - ezeket az ételeket kerülje!
A táplálkozás nagy jelentőségű lehet a menopauza tüneteinek enyhítésében, a csontritkulás, a hízás és más negatív egészségi következmény mérséklésében. De nemcsak arra érdemes figyelni, mi legyen a tányéron, hanem arra is, mit érdemes elkerülni.
Mennyi tápanyag van az élelmiszerekben?
A „mennyi tápanyag van az élelmiszerekben?” kérdés rendkívül fontos, ha tudatosan szeretne étkezni, egészséget megőrizni vagy javítani.