Ezeket látta már?

Egy világnap margójára: a logopédusok dícsérete

Nyílt napot rendezett a Fővárosi Beszédjavító Intézet a logopédia világnapján. Bemutatófoglalkozásokkal, nyílt órákkal és előadásokkal várta a Fővárosi Beszédjavító Intézet az érdeklődőket központjában március 6-án, a logopédia világnapján.

Első alkalommal csatlakozott Magyarország a világnaphoz a fővárosi eseménysorozattal - tájékoztatta az MTI-t Mosányi Emőke, az intézet igazgatója.

Egy világnap margójára: a logopédusok dícsérete

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a kommunikációs zavarok sokféleségére és azok egészségre, életminőségre gyakorolt hatásaira, valamint a logopédiával kapcsolatos kérdésekre.

"Sokan nem is sejtik, hogy milyen döbbenetesen sokakat érint a kommunikáció zavara. Magyarországon számuk több tízezerre tehető. Az érintettek gyakran nem is tudják, hogy problémájukra van gyógyír, mint ahogy azt sem, hogy hová, milyen szakemberhez fordulhatnak vele" - fogalmaz az intézet igazgatója.

A keddi eseményen délelőtt meseterápiás bemutatófoglalkozást nézhettek meg az érdeklődők, délután középiskolások részére tartott beszédtechnikai nyílt órába lehetett betekinteni, ezt követően pedig előadást rendeztek a diszlexiáról. Az intézet weboldalán (www.beszedjavito.hu) lehetett regisztrálni a nyílt napra, vagy az érdeklődők akár élőben, az interneten is végigkövethették a nap eseményeit.

A beszédjavító intézetben dolgozó szakemberek a különböző beszédzavarok kezelésén túl nagy hangsúlyt fektetnek a beszéd csiszolására, a beszédtechnikára és segítséget nyújtanak a hozzájuk forduló beszédproblémás gyerekeknek és felnőtteknek.

Forrás: MTI