Ezeket látta már?

Szobatisztaság: nem haladunk, erőltethetem? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

szobatisztaság, pelenka, szobatisztaságra szoktatás, gyermeknevelés

Tisztelt Orvosok! Tanácsot szeretnék kérni a kislányommal kapcsolatban.

Hamarosan 3 éves lesz a gyermekem. Már pár hete elkezdtem a szobatisztaságra szoktatást. Első nap volt némi sikerélményünk, utána viszont visszatartotta a székletèt. Emiatt azt mondta a gyermekorvos, hogy amikor nem akarja felvenni a bugyit, ne erőltessem, majd később próbáljam újra. Csakhogy eddig hallani sem akart róla - egészen a mai napig. Ma az első alkalom volt, hogy bugyival ha későn is, de szólt. Mondta is hogy hideg, vizes. Mondtam neki hogy semmi gond. Nacicsere, bugyicsere és kész is vagyunk, majd legközelebb biztosan sikerül. Utána láttam rajta hogy nagyon kell pisilnie, de mégis sírt, hogy ő nem ül rá se a bilire, se a szűkítőre. Annyira sírt, annyira kérte a pelust, hát visszaadtam rá és azt telepisilte.

Tanácstalan vagyok, mert nem tudom, hogyan tudnám rászoktatni a bugyi/bili használatára? Már jutalmat is ígértem neki, de az sem segített. Nyár közepén születik meg a kistestvére. Önök szerint mit tudnék tenni ebben a helyzetben? Válaszukat előre is hálásan köszönöm.

Kedves kérdező! Egyetértek orvosával, hagyja a gyereket ezzel egyelőre, meg fog rá érni. Az, hogy utólag már jelzi, az egy jelentős lépés, nagyon megdícsérném érte.

A biliről, wc-ről egyelőre csak elméletben beszélgetnék vele, hogy a nagyok oda "csinálják", de ezt minden elvárás nélkül. Szem előtt hagynám a bilijét, ha van kedve magától ráülni megtehesse, megdícsérném érte, de nem noszogatnám. Egyéni tempójában be fog érni - az a gyerek, akinek semmi fejlődési problémája nincs, nem marad pelenkás. Lehet olvasgatni vele pápá pelus könyvet, hallgatni bili-dalt; legtöbbet azzal segít, ha kivárja, míg a gyerek a saját tempójában eljut odáig.

A kistestvér megszületése után úgyis vissza fog esni, ne lepődjön meg, az nem jelenti, hogy baj van.

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához