Ezeket látta már?

Túlhordta Meghan hercegné a babáját? Ezt lehet tudni a terhességéről

Meghan hercegné, Harry herceg, gyerek, baba

Meghan sussexi hercegné és Henrik (Harry) sussexi herceg közös gyermekét április végére várták, de végül május elején született.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor - ezt a nevet adták a királyi család újdonsült tagjának, mely név a német és angol gyökerekkel rendelkező Archibald (jelentése őszinte és bátor) névből eredeztethető, a Harrison pedig lényegében jelképezi, hogy a gyermek Harry fia (Harry's son). Jelenleg még nem kapott semmilyen titulust a baba, a szülők próbálják a lehető legnormálisabb körülményeket teremteni a royal bébinek. Bár ha egyszer kitüntetik valamilyen címmel, ő lesz Dumbarton grófja.

Túlhordott terhesség?

Ugyan már április végére várták az gyermekük érkezését, végül május 6-án látott napvilágot a csöppség. A szülést teljesen titokban tartották, a kicsi Londonban, a Portland kórházban született meg. A gyermek pontosan 05:26-kor jött világra, körülbelül 3300 grammal.

A túlhordott terhesség problémákat okozhat a kismamának: a fáradtságon, hátfájáson, lábdagadáson és gyomorégésen kívül még alvási problémák is úrrá lehetnek a fiatal anyukán. Szerencsére túlhordott terhesség sem tart örökké, és az orvosok bármikor beindíthatják a szülést. Mivel a születés időpontját nem lehet teljes pontossággal meghatározni, egy-két hetes eltérés még bőven belefér a szülés várható és a tényleges ideje között.

Nem árt tudni azonban, hogy a 35 vagy 40 év felett vállalt terhességek kockázatosabbak, mint ha fiatalabb korban döntünk a gyermekvállalás mellett. Tehát a 37 éves Meghan hercegné épp hogy súrolta a határát annak, hogy veszélyeztetett terhesek rizikócsoportjába tartozzon.

Ennyi idő után regenerálódik a hüvely szülés után - kattintson tovább!

A 7. trónörökös első bemutatkozása

A születés után még kettő napig nem lehetett tudni se a nevét, se a kinézetét a babának, mivel a hercegi pár elhatározta, hogy ezt az időszakot csak a szűk családdal osztják meg.

Miután megmutatták a nyilvánosságnak a Windsori kastélyban gyermeküket, az egyik helyi lapnak készített interjú közben Harry nyilatkozta, hogy szerinte "késői baba" a fia. A büszke apa, aki végig a kórházban, egy szobában tartózkodott Meghan hercegnével, a szülés közben is, boldogan fogta kisfiát. Alapvetően a királyi családoknál az anya kezében szokott lenni a kisbaba, de Meghan és Harry még ezt a hagyományt is jóízűen felrúgta - sok mással egyetemben.

A kicsi Archie a 7. a sorban a trónvárományosok között, és Erzsébet királynő 8. unokája.

forrás: townandcountrymag , harpersbazaar

Forrás: townandcountrymag, harpersbazaar