Hirdetés

Fürdősó kisokos: mit használjunk, és mit kerüljünk?

#fürdősó #otthoni wellness #relaxáció #nyugalom
2019.11.25.

Rengeteg fürősóval találkozhatunk a boltok polcain, de melyiket érdemes megvenni? Melyik szolgálja az egészségünket és a feltöltődésünket, és melyiket érdemes elkerülni inkább?

Egy hosszú, fárasztó nap után nincs is jobb érzés, mint elmerülni a habok között. A forró fürdő önmagában kiváló módszer arra, hogy lazítsunk, kényeztessük magunkat, de a legjobb hatás kedvéért felturbózhatjuk különböző extrákkal, például fürdősókkal.

Hogyan válasszunk?

Sajnos a kereskedelmi forgalomban lévő fürdősók közül rengeteg tartalmaz különböző szintetikus illat- és festékanyagokat. Igaz, hogy ettől színes és illatos lesz a fürdővizünk, viszont a bőrünknek korántsem tesz jót. Ezek az anyagok ugyanis szárítják a bőrt, és egyeseknél bőrirritációt, valamint allergiás reakciókat is okozhatnak.

/Kép: 7Scents Forrás: 7Scents

Mielőtt fürdősót vásárolunk, mindenképpen ellenőrizzük le a vásárolni kívánt termék összetevőinek listáját. A legjobbat akkor teszünk a bőrünknek, ha kizárólag természetes alapanyagokból készült terméket választunk. Emellett gondoljuk át, hogy pontosan mire vágyunk: csupán egy illatos pihenésre, vagy szeretnénk esetleg enyhíteni valamilyen egészségügyi problémát?

Merev izmokra, reuámra tökéletes

Ha izmaink fáradtak, merevek, akkor érdemes izomlazító hatóanyagokat tartalmazó fürdősót választani. Ilyen például a Tadé Holt-tengeri só, amely az izmokon kívül jó hatással van az immunrendszerünkre is. A reumán, ízületi gyulladásokon is enyhíthet egy forró, gyógynövényes fürdő. A Ibbeo Cosmetics Könnyedség fürdőzsákja kiváló példa erre: bio gyógynövényekkel serkenti a vérkeringést, és segít az ízületi- és izomfájdalmak enyhítésében.

Ha a lelkünket ápolnánk inkább, akkor valamilyen nyugtató hatású gyógynövényt tartalmazó fürdőterméket érdemes beszerezni. Szintén az Ibbeo kínálatában tűnik fel a Wellness fürdőzsák, amely citromfűvel, galagonyával és bergamottal segít megalapozni a nyugodt alvást.

/Kép: 7Scents Forrás: 7Scents

Ha csak egy kis otthoni wellnessre vágyunk...

Amennyiben nincs extra igényünk, akkor természetesen nem kell gyógynövényeket tartalmazó fürdősót választanunk, de ebben az esetben is igyekezzünk jó minőségű terméket vásárolni. Az Ortigia fürdősók például ilyenek: szicíliai tengeri sóval és valódi parfümmel készülnek.

Az igazán jó minőségű, természetes összetevőkből készült fürdőtermékek elérhetőbbek, mint gondolnánk. Érdemes körülnézni a boltokban, például a 7scents webáruházában, mert nem csupán fürdősókat és fürdőpárnákat találhatunk a kínálatban, hanem más, otthoni relaxációhoz elengedhetetlen terméket is.

Forrás: 7Scents