Ezeket látta már?

Hamvaikból támadtak fel ezek a nők: példamutató újrakezdések

2018.02.21. Módosítva: 2018.02.22.

Fájdalom, függőség, gyermekünk betegsége, stressz- nehezen tudunk beszélni róla. Ám sokan élnek köztünk, akik nemcsak megélték ezeket a kihívásokat, de tudtak kellően bátrak és erősek lenni ahhoz, hogy változtassanak.

A Richter Gedeon Nyrt. legújabb nőket érintő programja, a Richter Főnix Közösség olyan példamutató újrakezdéseket mutat be, amelyekből sokan erőt meríthetnek. A kezdeményezés megvalósításában közreműködő alkotóként részt vesz Jakupcsek Gabriella, ismert tévés személyiség, védnökként pedig Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó.

Elmesélt életutak: hogyan segíthetnek?

Ahogy a nők gondoskodnak a világról, a Richter úgy gondoskodik a nőkről - hangzik a magyar gyógyszeripari vállalat Richter a Nőkért elnevezésű programjának mottója.

"Bízunk benne, hogy a főnixtörténetek majd olyan inspirációt jelentenek a nők számára, amelyek bátorságot és motivációt adnak nemcsak az újrakezdésben, de az egyszerű hétköznapokban is" - hangsúlyozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

"Hiszem, hogy egy hajóban evezünk. Hiszem, hogy azokból az őszinte és emberi történetekből, amiket megmutatunk, sokan erőt meríthetnek majd. Úgy gondolom, hogy merni kell beszélni az életünk nehézségeiről, a gyógyulás, újrakezdés fontos kiindulási pontja ez"- véli Jakupcsek Gabriella.

"Elismerem az olyan bátor és erős nőket, akik hozzám hasonlóan felálltak a mélypontról. Fontos, hogy bíztassuk azokat, akik mernek és akarnak is változtatni sorsukon" –¬ tette hozzá Szekeres Pál.

A Richter a Nőkért Facebook-oldalon öt bátor nő példamutató főnixtörténetét mutatjuk be. Ezen a közösségi média oldalon nemcsak videók, de a Richter Főnix Közösségről szóló interjúk is elérhetők.

A program szereplői

 1. Egy rendezőasszisztens, tolmács, aki ismeri a zsúfolt fővárosi életet, de képes volt saját elhatározásából újraformálni életét, és vidéki környezetben egy teljesen más életvitel feltételeit megteremteni."Az én életemben rengeteget változtatott ez az életmód, ez a környezet."
 2. Történetének várható videós bemutatója a Richter a Nőkért Facebook-oldalon: március 1.
 3. Egy fiatal légtornász bajnok lány, aki a megtanulta leküzdeni a legnagyobb fájdalmat is, hogy önmaga irányíthassa az életét, és ne egy betegség.
 4. Eldöntöttem, hogy soha nem fogom engedni, hogy a betegség uraljon engem, hanem én akarom őt uralni.
 5. Történetének várható videós bemutatója a Richter a Nőkért Facebook-oldalon: március 12.
 6. Egy édesanya, aki mert segítséget kérni, így függőségét maga mögött hagyva újjáépítette emberi, családi kapcsolatait.
 7. Megkaptam azt a szabadságot, hogy nekem szabad nem innom, és ez az én választásom.
 8. Történetének várható videós bemutatója a Richter a Nőkért Facebook-oldalon: március 28.

Ideje a dabétesszel élő nőknek magukkal is törődniük - kattintson tovább!

 1. Egy édesanya, aki gyermeke állapota miatt teljesen feladta korábbi életét, hogy felépítsen egy új életformát, és egyúttal megtaláljon egy olyan tevékenységet, amiben önmaga is kiteljesedhet.
 2. Az igazi sikert az adja a számomra, hogy nem csak a saját gyermekemnek, hanem Magyarországon még közel hatezer gyermeknek tudok segíteni minden eszközzel, ami az én tehetségemtől telik.
 3. Történetének várható videós bemutatója a Richter a Nőkért Facebook-oldalon: április 16.
 4. Egy ismert táncművész, aki karrierje mélypontra jutásakor sem szűnt meg hinni és bízni önmagában, aki megtett mindent azért, hogy visszanyerje régi helyét és elismertségét a színpadon.
 5. Mindenféle negatív energiával körbevéve is hittem a művészetemben, amiért én 9 évig gyakoroltam és küzdöttem.
 6. Történetének várható videós bemutatója a Richter a Nőkért Facebook-oldalon: május 7.

Az öt főnixtörténet bemutatását követően – egy est keretében — elismerésben részesülnek az újrakezdésüket nyilvánosság előtt is bátran felvállaló nők. A rendezvényt minden érdeklődő élő közvetítés keretében nyomon követheti a Richter a Nőkért Facebook-oldalon . Az alkotók bíznak benne, hogy a bemutatott történetek minél többekhez eljutnak, és akiket megérintenek, azok meg is osztják, így segítve másokon.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához