Ezeket látta már?

Ideje a dabétesszel élő nőknek magukkal is törődniük

2017.11.13. Módosítva: 2017.11.14.
cukorbetegseg-egeszsegkalauz.hu

A nők mindennapi teendőik mellett hajlamosabbak elhanyagolni a betegséget, ezért idén, a Cukorbetegek Világnapján a Nemzetközi Édesítőszer Szövetség (ISA) több országban is kampányol a nők körében.

Az ISA ezzel arra hívja fel a figyelmet, hogy teljes életet lehet élni a diabétesszel, ha a betegséggel kapcsolatos teendők kiemelt helyet kapnak a mindennapokban.

"A nők és a cukorbetegség – Egy egészséges jövőért"

A diabétesz világviszonylatban is az egyik legtöbb embert érintő betegség, jelenleg 415 millióan élnek vele, ebből 199 millió nő; utóbbi szám 2040-re előreláthatóan 303 millióra fog növekedni.

Magyarországon bő egy évtized alatt a duplájára nőtt a cukorbetegséggel élők száma.

Ugyanolyan figyelmet kell fordítani saját magunkra, mint a többi teendőnkre! Ugyanolyan figyelmet kell fordítani saját magunkra, mint a többi teendőnkre! Forrás: EgészségKalauz

A diabétesszel élő nőknek a legfőbb feladatának kéne lennie, hogy a mindennapi prioritási listájuk elejére az állapotukkal kapcsolatos teendők a többi alapvető feladat mellé kerüljenek. A nők megszólítása és edukációja azért is fontos, mert gyakran az egész család étrendjét ők állítják össze, így kiemelt szerepük van a diabétesszel kapcsolatos ismeretek elsajátításában és átadásában, ezáltal pedig tágabb értelemben egy egészségesebb jövő kialakításában.

Minél inkább képes ugyanis a diabétesszel élő kontroll alatt tartani a cukorbetegségét, annál inkább képes lesz teljes és egészséges életet élni.

Tégy magadért és egy egészséges jövőért!

Iránymutatásuk szerint a cukorbetegség elsőre ijesztőnek tűnik ugyan, de könnyebb vele együtt élni, mint azt sokan gondolnák. Az érintetteknek csupán annyi a teendőjük, hogy a diabétesz- és a vércukorszint-kontrollt az elsődleges teendők közé sorolják, ezzel biztosítva az egészséges táplálkozást és kiegyensúlyozott életmódot.

Tudta, hogy egyre több fiatal nő cukorbeteg? Olvasson tovább, KATT!

Mindebben az alacsony kalóriatartalmú édesítőszereknek nagy szerepe lehet a cukorbetegek étrendjének részeként, mivel az alacsony kalóriatartalmú édesítőszerrel ízesített ételek és italok kevesebb vagy nulla kalória bevitelével nyújtják az édes íz élményét, miközben segítik a betegeket a szénhidrát- és általában a napi kalóriabevitelük kordában tartásában.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához