Ezeket látta már?

Havazás várható - készüljenek a migrénesek

2017.11.28. Módosítva: 2017.11.28.
havazas-kozben

Főleg az ország északi részén változik az időjárás - a havas esőt felváltja a havazás! Lássuk, milyen fronthatás érheti szervezetünket!

Nyugat felé a esti órákban melegfront közelít a Kárpát-medencéhez. Éppen ezért enyhe melegfonti hatás zavarhatja meg az igazán frontérzékenyek napjait.

Milyen hatással lehet ránk az idójárás?

Az érzékenyeknél ilyen tünetek jelezhetik a melegfronthatást:

  • fejfájás
  • migrén
  • álmatlanság
  • ingadozóvérnyomás
  • csökkent koncentráló-képesség
Havas eső helyett már havazni fog az északi megyékben. Havas eső helyett már havazni fog az északi megyékben. Forrás: EgészségKalauz

A havas esőt felváltja a havazás

Északi-középhegység északi és nyugati részein és legfőképp Nógrád és Heves megyében, Pest megye északi részén, sőt Komárom megyében is a kezdeti havas esőt havazás fogja felváltani szerdán - körülbelül lepel-5 cm hómennyiség kell számítani.

A csapadéknapközben leginkább a dunántúli körzeteket fogja érinteni, majd eső formájábana Tisza vonaláig halad. A Dunántúl délnyugati részén 15 mm csapadék várható.

Kíváncsi, hogyan lehet enyhíteni a migrénes fejfájást? Kattintson tovább!

Ónos esőre is számíthatunk

A fentebb láthatóészaki megyékben ez éjszaka folyamánátmenetileg gyenge ónos eső várható. Noha avárt csapadékmennyiség legfeljebb néhány tized (> 0,1) mm, a nyugati határ közelében még ónos szitálás előfordulhat.

forrás: MET

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához