Ezeket látta már?

Hialuronsav kontra saját zsír: melyik plasztikai eljárás a jobb?

2018.07.29. Módosítva: 2018.07.30.
arcplasztika

A plasztikai trendek is folyamatosan változnak, ami tegnap még menő volt, az mára már meghaladott. Ilyen a hialuronsavas kezelés is, amit kezd felváltani a saját zsírral történő töltés. Melyik a jobb?

Legyen szó ránctalanító, feszesítő, őssejtes vagy bármilyen hatóanyagú és összetételű krémről, egyben mindegyik megegyezik, önmaguktól nem hatolnak be a bőr mélyebb rétegeibe. Ezért alkalmaznak a kozmetikusok derma rollert, vákuum kezelést, hideg lézert, hámlasztást vagy fényterápiát a krémek hatásfokának növelésére. De ezek sem elégségesek.

A főleg szemkörnyéken és arcon alkalmazott botoxszal páruzamosan - amely behatol a bőr alá, és ideiglenes feszességet biztosít - egyre nő azon tartós kezelések száma, amelyek a testünk által termelt anyagokat juttatnak a bőrbe, ráadásul a test bármely pontján.

A színfalak mögötti beszélgetések során a gyártóknál és forgalmazóknál dolgozó munkatársak, plasztikai sebészek elismerik, hogy a felületi kezelések, a csodának kikiáltott hialuronsavas krémek nem hatékonyak, és nem tartósak. Akkor mi a megoldás?

A hialuronsav sem újdonság a szépségiparban

Nem véletlen, hogy úton útfélen szembetalálkozunk ezzel a bőr-azonos összetevővel: célzottan, a bőrön helyileg alkalmazva, rendkívül hatékonyan köti meg a vizet, elősegítve minden nő álmát, az átmenetileg fiatalabb, hidratáltabb és rugalmasabb bőrt. Bár a "sav" néhányakban viszolygást kelt, a hialuronsav nem irritál, hiszen bőrünk természetes alkotóeleme, és nem is mérgező.

Száraz, vegyes, olajos vagy akár aknés bőrön is alkalmazható, jótékony hatását bármely bőrtípusnál kifejti. Az elképesztő hatást biztosító összetevőt sok kozmetikai márka dobozba zárta már szempilla spirálok, szérumok, rúzsok, arckrémek és alapozók formájában. Kizárólag helyileg alkalmazva hatása azonban korlátozott, mivel nem jut le a bőr mélyrétegeibe, és nem is tartós, mert sejtszinten nem ér el változást, nem stimulálja a természetes kollagéntermelést.

A bőr mélyebb rétegeibe juttatott hatóanyag tartósabb megoldást ígér A bőr mélyebb rétegeibe juttatott hatóanyag tartósabb megoldást ígér Forrás: EgészségKalauz

Sajnos a hölgyek még ezen ismeretek birtokában sincsenek biztonságban. Noha folyamatosan nő a hialuronsavas feltöltés népszerűsége is, ezzel együtt a feltöltők piacát is elárasztották a kétes eredetű gyártmányok. Magyarországon a feltöltők többsége sokszor sajnos ebbe a kategóriába tartozott szakértők szerint, pedig számos botrány volt már rossz minőségű töltőanyaggal elvégzett kezelésből külföldön és itthon is, de az esetek többségéről nem is lehet tudni.

Pedig az anyag minősége mellett, ugyanolyan fontos szempont az eljárás is.

"Az orvosválasztásnál ne csak az eljárás legyen az elsődleges szempont, hanem a felhasznált töltőanyag minősége is. Bátran és részletesen kérdezze ki orvosát az, aki úgy dönt, tű alá fekszik a fiatalodás kedvéért" - javasolja László Zsolt plasztikai sebész. Páciensnek és orvosnak is csak biztos hátterű, bevizsgált anyagot szabad választani.

Egyre népszerűbb a Goisis rendszer

Napjainkban egyre elterjedtebb az úgynevezett Goisis Microfat töltés is, azaz a saját zsír átültetése szűrt, tisztított zsírsejtekkel. A saját zsírral való feltöltés teltebbé és kisimultabbá varázsolja az arcot, kézfejet és dekoltázst, mindez allergiás reakcióktól mentesen és műtéti metszések nélkül történik. Az eljárás során érett, fiatal és zsír-őssejteket is átültetnek a kívánt helyre, ahol nem csupán volument pótol a zsír, hanem beindítja a regenerációs és bio-stimulációs folyamatot is.

Ciciben sem menő már a plasztik - de akkor mi a trend most?

A saját zsírral való feltöltéssel látványosabb eredményt, tartósabb hatást és természetesebb megjelenést kölcsönözhetünk.

"A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, a zsírszövetet a páciens csípő tájékáról szívják le. Az így leszívott zsírsejteket egy zárt rendszerben megtisztítjuk, szűrjük és átültetésre alkalmas formába hozzuk, majd az őssejtekben gazdag töltőanyagot a kezelendő területre juttatjuk és masszázsal eloszlatjuk a töltőanyagot" - tette hozzá Dr. László Zsolt, plasztikai sebész.

Nemzetközi viszonylatban ezeket az eljárásokat elsősorban arc- és mellkorrekcióhoz használják, az eredmény pedig önmagáért beszél, különösen, ha a valódi szépség a cél és nem a plasztik hatás.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához