Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Hirdetés

Így őrizhetjük meg intim egészségünket a változókorban

Így őrizhetjük meg intim egészségünket a változókorban

A menopauza mindig is érzékeny téma volt a nők számára, hiszen ebben az időszakban számos olyan változással kell megküzdeniük, ami nemcsak az életminőségünket, de a nőiségük megélését is befolyásolja. Mivel a szerteágazó tünetek egy része az intimitásra is kihatással van, fontos, hogy a hüvely egészséges működésével is foglalkozzunk.

A vaginális ökoszisztéma felborulása számos kellemetlenséggel járhat

A klimax hivatalosan akkor veszi, kezdetét, amikor a petefészek tüszőhormon-termelése lecsökken, illetve megszűnik, és a rendszeres menstruáció elmarad. Ebben az akár egy évtizeden keresztül tartó időszakban a nők összetett lelki és fizikai tünetegyüttessel találják szembe magukat. Ebbe éppúgy beletartozik a testalkat megváltozása, mint az éjszakai izzadással kísért hőhullámok, hangulatingadozások megjelenése, az alvászavar, a hajhullás, a gyakori vizelési inger, a csökkenő nemi vágy, és többek között a csontritkulás vagy a szívbetegségek kialakulásának kockázata is jelentősen megnő.

Így őrizhetjük meg intim egészségünket a változókorban

További kellemetlenséget okozhatnak a mindennapokban az olyan változókori intim panaszok, mint a hüvelyszárazság, az égő, viszkető érzés, a szex közben érzett fájdalom, melyek általában az utolsó menzesz után 4-5 évvel jelentkeznek. Ezek az úgynevezett urogenitalis tünetek atrófiás hüvelygyulladásra utalnak, és egytől egyig az ösztrogénhiányra vezethetőek vissza, amely a hüvelyhám fokozatos elvékonyodásával és a lactobacillusok mennyiségének csökkenésével jár. Ez azért különösen nagy probléma, mert ezek a pálcika alakú baktériumokok a vaginális ökoszisztéma kapuőrei. Szerepük abban áll, hogy antibakteriális anyagokat, hidrogén-peroxidot és tejsavat termelnek. Előbbiek a kórokozó mikroorganizmusok elterjedését akadályozzák, utóbbi a hüvelyi pH-értéket szabályozza. Ha ez az érzékeny egyensúly felborul, és az érték 6 fölé emelkedik, szabad az út a kórokozók előtt, és bakteriális vaginózis alakulhat ki.

Egy kis segítség a női egyensúlyhoz

A probléma megoldását a lokális mikroflóra és a természetes védekező mechanizmusok helyreállítása jelentheti. Vagyis egyrészt a hüvelyi hámszövet vérellátásának, rugalmasságának és vastagságának, valamint glikogéntartalmának növelése, másrészt a lactobacillusok szaporodását biztosító feltételek megteremtése. A vény nélkül kapható Gynoflor® hüvelytabletta egyedülálló összetételével támogatja a változókori intim egészséget. A benne található ösztriol a három fő természetes női nemi ösztrogénhormon egyike, amelynek hatása közvetlenül a hüvelyhámon érvényesül, vagyis már igen kis dózisban hatásos. A probiotikus készítmény emellett magas csíraszámban tartalmaz életképes lactobacillus acidophilust, amely képes megtelepedni és szaporodni a vaginában, beállítva az optimális savas kémhatást (3,8-4,5-ös pH-érték), ezzel védelmet nyújtva a fertőzések és gyulladások ellen.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Hatóanyag: Lactobacillus acidophilus és ösztriol

Forgalmazza: MagnaPharm Hungary Kft.

Budapest, 1142 Gizella út 42-44.

GYN -2022.10/4, lezárás dátuma: 2022.szeptember 30.

kockazatokrol22
Forrás: Gynoflor
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához