Közérdekű: téli cipőkre gyűjt a Vöröskereszt

#adományvonal #Magyar Vöröskereszt
2012.12.03. Módosítva: 2015.11.04.

Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt az 1359-es adományvonalon szombattól (dec. 1.): a befolyt összegből téli cipőket vásárolnak a rászoruló családok gyermekeinek.

A minden hálózatból elérhető vonalon az adakozók egyetlen hívással, vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével 250 forinttal segítik a humanitárius szervezet "Egy cipőben járunk!" elnevezésű gyűjtőakcióját, amely 2012. december 1. és 2013. január 3. között zajlik - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A vonal végén hét közismert ember "fogadja" az adományt jelentő hívásokat: Bényi Ildikó műsorvezető, a Magyar Vöröskereszt jószolgálati nagykövete, Ördög Nóra műsorvezető, Bochkor Gábor műsorvezető, Voga János rádiós műsorvezető, István Dániel műsorvezető, Lola és Puskás Peti énekesek.

Karácsony közeledtével egyre több segítségkérő levél érkezik, az élelmiszer és a ruhaneműk mellett mind többen kérnek cipőt gyermekeik számára - idézte a közlemény Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója szavait.

A Magyar Vöröskereszt legutóbb 3200 rászorulónak segített az 1359-es adományvonalon befolyt mintegy hatmillió forintból. A segélyvonalon összegyűlt pénzből hátrányos helyzetű gyerekek élelmezését finanszírozta a humanitárius szervezet, de jutott belőle az idén nyolc megyében zajló Konyhakert Programra is.

Forrás: MTI