Műanyag helyett bambusz doboz: védje a környezetet!

#Bartholin-tályog #bambusz doboz #kukac #népegészségügyi felmérés
2018.10.18. Módosítva: 2018.10.30.

Szoktál azon gondolkodni, hogyan tudod a gyermeked egészségét és a környezetet is védeni egyszerre? Manapság a legtöbb család kis- és nagyvárosokban él, életmódja elszakította a természettől.

Kérdés:A 2018-as trend mégis – vagy éppen ezért – az, hogy egyre tudatosabb döntéseket hoznak a vásárlók.

Mit is jelent ez?

A szülők, akik egyszerre aggódnak gyerekeik egészségéért és azért, hogy milyen Földet hagynak örökül a jövő generációinak, vásárlásaik során olyan termékekre szavaznak a pénzükkel, amelyek szem előtt tartják:

  • a környezetvédelmet
  • az egészséget
  • a gyermekek védelmét a káros anyagoktól
  • és még az állatok sorsára is gondolnak.

Ezért választják egyre többen a műanyag helyett bambuszból készült használati tárgyakat.

Rengeteg műanyag doboz kerül kidobásra - és azoknak a lebomlási ideje sajnos rengeteg idő. Forrás: EgészségKalauz

Miért jobb a bambusz?

A bambusz környezetbarát, mert biológiailag lebomló anyag, nem úgy, mint a több száz vagy ezer évig megmaradó műanyag, ami maximum apró darabokra esik szét, és szennyezi a tengereinket, állat- és növényvilágunkat. Egészséges, mert nem műanyag alapú. Ftalát-, BPA- és PVB-mentes.

Emellett a bambusz a leggyorsabban növő növény a Földön. Termesztéséhez nincs szükség műtrágyák vagy más, egészségre ártalmas növényvédő szerek használatára. Védi a gyermekeket, mert nem oldódnak ki belőle káros anyagok, és mivel hamar lebomlanak, nem szennyezik a termőföldet, a vizet, nem kerülnek be a táplálékunkba.

Ennyire szennyezettek a vizeink! Kattintson tovább, és megtudhatja!

A bambusz nem veszélyezteti az állatok életét, hiszen – a műanyaggal ellentétben - nem jár végzetes következményekkel, ha a madarak tévedésből felcsipegetik. A termékek alapanyaga a fenntartható gazdaságokban termesztett mosóbambusz, ami nem azonos a pandák eledeléül szolgáló bambusszal, így az ő sorsukat sem befolyásolja.

Napjainkban egyre elterjedtebbek a bambuszból készült tányérok, poharak, bögrék, melyek kifejezetten babáknak és kisgyerekeknek készültek. A színes minták megmozgatják a gyerekek fantáziáját, a szülő viszont nyugodt lehet, mert ezek a színek nem mérgező festékekből származnak.

Rengeteg műanyag doboz kerül kidobásra - és azoknak a lebomlási ideje sajnos rengeteg idő. Forrás: EgészségKalauz

Forrás: kiddiez

Forrás: EgészségKalauz