Ezeket látta már?

Világelitben a magyar orvosképzés

2017.11.09. Módosítva: 2017.11.09.
debreceni-egyetem

A világ élvonalába rangsorolta a magyar orvosképzést a Times Higher Education, amely november 8-án hozta nyilvánosságra legfrissebb tematikus ranglistáját.

A Times Higher Education nem csak intézményi listákat készít, hanem külön képzési területeket is értékel. Az orvos- és egészségtudományi képzési területén elért eredményben az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, az Egészségügyi Kar, valamint a Népegészségügyi Kar együttes teljesítményét értékelték.

A Derecemi Egyetem orvosképzése a világ élvonalába került. A Derecemi Egyetem orvosképzése a világ élvonalába került. Forrás: EgészségKalauz

A rangsort – hasonlóan, mint az intézmények értékelésénél - a tanulási környezet, a kutatás minősége, az intézményhez köthető publikációk idézésének száma, a piaci bevétel, valamint a külföldi oktatók és hallgatók száma alapján állítják össze. Az első két szempont 27,5-27,5 százalékos, a publikációs teljesítmény 35 százalékos, a piaci bevétel 2,5 százalékos, a nemzetköziség pedig 7,5 százalékos súllyal számít bele a végső pontszámba.

Így az összesített eredményt tekintve a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem képzéseit a 301-400, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem orvosképzését a 401-500 kategóriába sorolták, amellyel az intézmények a világ élvonalába kerültek.

forrás: unideb.hu

hvg.hu

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához