Ezeket látta már?

Egy óriási nedves törlőkendő sziget miatt megváltozott a Temze folyása

london, anglia

Két teniszpályányi nagyságú nedves törlőkendő sziget alakult ki a Temzén Londonnál. Állni is lehet rajta.

A miniszterek arra kérték az embereket, hogy ne használjanak több nedves törlőkendőt, és a kormány fontolgatja a műanyagot tartalmazó törlőkendők betiltását. Fleur Anderson munkáspárti képviselő arra figyelmeztetett, hogy a lefolyón lehúzva a nedves törlőkendők nem bomlanak szét, hanem a Temzébe, Anglia második leghosszabb folyójába kerülnek. - írja a The Times of London alapján a ScienceAlert.

"Van egy két teniszpálya méretű sziget, és én már jártam rajta, és álltam rajta - a Hammersmith híd közelében van a Temzében, és helyenként egy méter vastag vagy még annál is vastagabb nedves törlőkendőkből. Valójában megváltoztatta a Temze folyását" - mondta Anderson a The Times szerint az alsóházban.

Anderson javasolta a műanyagot tartalmazó nedves törlőkendők gyártásának és értékesítésének betiltását - számolt be a The Times, megjegyezve, hogy kormányzati támogatás nélkül nem valószínű, hogy ez törvényerőre emelkedik. A legtöbb nedves törlőkendő műanyagból készül, amely a Thames21 környezetvédelmi jótékonysági szervezet szerint nem bomlik le, ha lehúzzák a wc-n.

A nedves törlők ráadásul mikroműanyagokra bomolhatnak, és károsíthatják a vízi élővilágot és a Temze ökoszisztémáját - közölte a jótékonysági szervezet. A jótékonysági szervezet sürgeti a kormányt, hogy tiltsa be a műanyagot tartalmazó nedves törlőkendőket, és kéri, hogy a szabályozás egyértelműen jelezze, hogyan kell a nedves törlőkendőhulladékot ártalmatlanítani.

Meglepő felfedezés: mikroműanyagokat találtak élő emberek tüdejében- olvasson tovább!

Tavaly a jótékonysági szervezet önkéntesei két nap alatt több mint 27 000 törlőkendőt gyűjtöttek össze egy másik helyszínen, a Battersea Bridge mellett. A nedves törlőkendők teszik ki a "zsírhegyekben" található anyagok közel 90 százalékát is, amelyek zsírból és zsírból álló szilárd hulladéktömegek, amelyek eltömíthetik a csatornákat.

Forrás: sciencealert.com